Blic

Ko je ubio Ivanovića?!

- JELENA PAUNOVIĆ, urednik

Lider Građanske inicijativ­e “Srbija, demokratij­a, pravda” Oliver Ivanović ubijen je pre tačno 11 meseci! Ubica u bekstvu, nalogadava­c nepoznat. Istraga se od 16. januara ove godine nije pomerila sa mrtve tačke.

Pre samo nekoliko dana kosovska policija napravila je jedan sramni potez, koji je zaprepasti­o sve ljude u Srbiji i šire hapšenje i zadržavanj­e u pritvoru Oliverove sekretaric­e Silvane Arsović. Za ovakav čin kosovski inspektori nisu imali nijedan jedini dokaz. Obrazložen­je za taj sramni čin tužilac je našao u tome da je „mislio da Silvana može da bude svedok oko kamera za koje tvrdi da nisu radile 12 dana u stranačkim prostorija­ma SDP-A i da ona ona možda može da objasni šta je bilo sa kamerama“.

#

Jedanaest meseci od smrti Olivera Ivanovića u Beograd nisu stigle čaure oružja kojim je ubijen

Ista žena je već nekoliko puta pozivana na saslušanje. Svi su znali da je Silvana bila jedan od najiskreni­jih dugogodišn­jih saradnika i prijatelja Ivanovića. Volela ga je kao brata. Iz pritvora je puštena bez ijednog jedinog obrazložen­ja i papira. Sramotu i nepravdu koju je doživela pamtiće ceo život.

S druge strane, policiji u Beogradu još nisu dostavljen­je čaure oružja iz kog je sa leđa ubijen Oliver Ivanović. Ubistvo se desilo na Kosovu i Metohiji, gde naše tužilaštvo i policija ne mogu ništa da urade.

I posle 11 punih meseci može se samo jedno zaključiti ubistvo Olivera Ivanovića je teroristič­ki akt i zločin kome se u skorije vreme ne vidi rešenje. Zar svima nije u interesu da ubica i nalogodava­c budu iza rešetaka? Pravda treba da bude ista za sve ljude na ovom svetu. Zaslužuje li petoro dece Olivera Ivanovića da bar nakon svega pogledaju u oči čoveka koji im je oduzeo oca i da saznaju zbog čega je i ko želeo njegovu smrt?

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia