Blic

Vođa kavačkog klana dogovorio se o predaji, nije uhapšen?!

SLOBODAN KAŠĆELAN U PRITVORU U ČEŠKOJ, A MEDIJI TVRDE

- M. Brkić

Vođa “kavačkog klana” iz Kotora Slobodan Kašćelan (50) se dogovorio o svojoj predaji u momentu kada je bio siguran da protiv njega nema dovoljno dokaza da je na čelu ozloglašen­og klana, tvrde tamošnji mediji.

Prema pisanju crnogorske “Borbe”, Kašćelan, za kojim je bila raspisana poternica još 2016. godine zbog postupka koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori, nakon dugih pregovora oko predaje, sam se predao.

Kod njega su prilikom hapšenja pronađeni francuski pasoš, koji je falsifikov­an, a kosovski je izdat od lokalnih vlasti na ime Slobodan Perić, što znači da će, kako se navodi, kosovski istražitel­ji raditi na utvrđivanj­u osoba koje su omogućile beguncu da dobije ovaj dokument.

Kašćelan će, piše ovaj

SLOBODAN KAŠĆELAN JE ČESTO MENJAO MESTO PREBIVALIŠ­TA I KORISTIO LAŽNI IDENTITET

list, negirati da ima bilo kakve veze sa kavačkim klanom, kao što je to uradio i Jovica Vukotić, koji se dovodi u vezu sa suparnički­m škaljarski­m klanom.

- Kašćelan je često menjao mesto boravka i koristio lažni identitet - naveli su u crnogorsko­j policiji. Kako piše crnogorski “Dan”, Kašćelan se trenutno nalazi u pritvoru u Češkoj i u toku je razmena podataka tamošnjih vlasti sa crnogorsko­m policijom.

Sagovornic­i “Dana” pojasnili su da je pokrenut postupak protiv Kašćelana zbog falsifikov­anog pasoša i da će izručenje Crnoj Gori zavisiti od ishoda tog postupka.

Dva dana ranije u Tivtu je uhapšen Kašćelanov telohranit­elj Srđan Jurišević (35), kod kojeg je pretresom stana

pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu.

Izvesno je da policija ima dokaza za neka krivična dela protiv Kašćelana, ali nema materijaln­ih dokaza da je on stvarno vođa pomenutog klana. Kašćelan nije živeo sam u Pragu, a osoba koja je živela sa njim dan ranije je napustila stan.

Istražitel­ji su Kašćelanu ušli u trag još pre pola godine, kada se krio u Beču.

 ??  ??
 ??  ?? iza rešetaka: slobodan kašćelan
iza rešetaka: slobodan kašćelan

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia