Blic

Đorđević: Bez smene generacija pre 2022.

SELEKTOR SRPSKIH KOŠARKAŠA IMA JASNU SLIKU

-

Lideri na terenu će biti Bogdanović, Jokić, Nedović, Milutinov...

Srpski košarkaši su na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo 2019. godine, a selektor Aleksandar Đorđević kaže da je već počeo da sprema plan za smenu generacija.

- Mislim da smo poslednjih godina planski radili i da smo spremni za smenu generacija. Verovatno će do smene doći 2022. godine rekao je selektor Đorđević za magazin “Trener”.

Đorđević je sa “orlovima” na tri poslednja takmičenja osvojio tri srebrne medalje, od SP u Madridu 2014, preko Igara u Rio de Žaneiru 2016. do Evropskog prvenstva prošle godine u Istanbulu.

- Ova generacija ima još dosta toga da ponudi. Na prvom mestu dužni su sebi da se bore za najsjajnij­e odličje. Imamo priliku 2019. u Kini, godinu kasnije na Olimpijadi u Tokiju i konačno 2021. na Evropskom prvenstvu.

Selektor veruje da će moći da računa i na najskuplje­g srpskog košarkaša svih vremena Nikolu Jokića, koji nije bio uz tim još od 2016. i Rija.

- Od te 2022. Bogdanović će verovatno biti jedan od lidera reprezenta­cije uz Milutinova, Nedovića i Jokića. Oni će morati da nastave sa ovima mlađima i da ih kao iskusniji uključe da mogu da iznesu sledeći ciklus od otprilike četiri-pet godina. E, tu onda dolaze neki igrači koje čekamo poput Pena, Todorovića i svih onih mlađih saradnja se nastavlja: bogdanović i selektor Đorđević koji su se pojavljiva­li do sada sa nama. Kroz naš sistem je do sada planski prošlo 40 igrača. Sad smo za kvalifikac­ije pozvali jednog igrača kako bi ušao u sistem. To je Uroš Luković. Ne zaboravlja­m generaciju U20 Gudurić, Rebić, Jaramaz. Od njih može da se dosta izvuče. Tu je Pecarski, prošle godine je bio kod nas u Bajernu, i ja sam insistirao da dođe ovde da bi pre svega atletski napredovao - dodao je Đorđević.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia