Blic

Bata na promaji, a gde je uprava?

Crno-beli kaskaju za Zvezdom i Radničkim, kormilar tima razmišlja šta dalje, a rukovodioc­i po običaju ne prihvataju krivicu.

- predrag Đukanović

Nakon remija Partizana sa Mačvom (0:0) u Superligi, trener crno-belih Zoran Mirković je bio misterioza­n po pitanju ostanka na klupi kluba iz Humske. A šta je to što je Bata uradio u dosadašnje­m mandatu i kolika je njegova krivica za treće mesto na tabeli?

Zatekao je Mirković po dolasku umornu i bezidejnu ekipu, iznurenu, demotivisa­nu, bez volje fudbalera da se nadmeću u Superligi Srbije posle ispadanja sa evropske scene od Bešiktaša. Činilo se u startu da je novi strateg uneo u redove crnobelih svežinu i snagu. Da nije sve tako crno govore i brojke - Mirković je ostvario 15 pobeda sa Partizanom, osam puta je remizirao i jednom izgubio. Jedini poraz njegov tim je doživeo u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope od Bešiktaša u gostima (3:0).

Gledajući posebno po takmičenji­ma, u Superligi Srbije Partizan je pod vođstvom Mirkovića ostvario 11 pobeda i sedam remija, u Kupu dve pobede u isto toliko mečeva, u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope dve pobede, remi i poraz.

Iako je pod njegovom palicom tim iz Humske najviše pobeđivao, sedam remija u domaćem takmičenju, u kojem Partizan ne bi smeo da ima većih problema, mnogo je. To je i najveća boljka ekipe Zorana Mirkovića.

Partizan ima najbolju odbranu u ligi, što se može pripisati kao zasluga Mirkovića, koji je uspeo da zbije redove, uigra fudbalere i stvori ekipu koja je primila najmanje golova u Superligi, samo osam. Međutim, njegov tim često nije imao rešenja u napadu protiv ekipa koje su igrale zatvoreno i branile se tokom 90 minuta.

To je krivica i nedovoljno­g fonda napadača u timu, što nije greška stratega crnobelih. Tu je najviše kriva i uprava, koja nije pokazala razumevanj­e, niti preveliku želju za saradnjom.

Suma sumarum, Partizan na zimsku pauzu ide sa 13 bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, a za drugoplasi­ranim Radničkim (utakmica manje) kaska tri boda.

Kada se povuče crta na jesenji deo sezone, jasno je da je Partizan mogao i morao bolje, da je trebalo da igra kreativnij­e, ofanzivnij­e, odsečnije. Ostaje da se vidi šta je Mirković

OKIDAČ ZA REZULTATSK­I NEUSPEH JE I NEDOVOLJAN FOND NAPADAČA, ŠTO NIJE MIRKOVIĆEV­A KRIVICA

mislio pod tim da će “razmisliti šta će dalje”. Ukoliko ostane u Humskoj uz adekvatna pojačanja u zimskom roku, neće imati prava na izgovor na proleće - ako ga dočeka u Partizanu.

 ??  ?? sudeći po reakcijama, razmišlja o odlasku: zoran mirković
sudeći po reakcijama, razmišlja o odlasku: zoran mirković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia