Blic

Uhapšen Aleksandar Šotra NASILNIK IZ „HAMERA“

- Miroslava Brkić

ŠOTRA SE JUČE U PRATNJI DVOJICE ADVOKATA JAVIO U POLICIJU NAKON ČEGA MU JE ODREĐEN PRITVOR

Aleksandar Šotra (39), za kojim je policija tragala od subote, zbog sumnje da je “hamerom” napravio haos u centru Beograda, uhapšen je juče, nakon čega mu je po nalogu tužilaštva određeno zadržavanj­e do 48 sati.

Šotra je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje, saopštio je juče MUP. Za sinom biznismena Rajka Šotre i bratom poznatog stend-ap komičara Olivera Šotre policija je tragala od subote, zbog sumnje da je u subotu oko 14 sati najpre divljačkom vožnjom oborio semafor u Ulici Carice Milice, da bi zatim navodno i oštetio nekoliko automobila u Terazijsko­m tunelu, a zatim nastavio kroz Palmotićev­u i Svetogorsk­u ulicu, udarivši u kiosk u kojem je bila radnica. Vozač je nestao sa lica mesta, ostavivši vozilo nedaleko od kuće Šotre.

- A.Š. se sumnjiči da je u subotu vozilom „hamer“izazvao nekoliko incidenata, najpre tako što je u Terazijsko­m tunelu zakačio i oštetio nekoliko automobila, a potom je, kako se sumnja, prošao Svetogorsk­om ulicom, gde je na raskrsnici sa Palmotićev­om ulicom srušio semafor i stubiće. Nakon toga on je, kako se sumnja, udario vozilom u kiosk u kojem je bila radnica, koja je lakše povređena, a potom i u zid - saopštio je MUP.

Šotra se juče, tri dana nakon incidenta, pojavio u najbližoj policijsko­j stanici u pratnji advokata Zorana Ateljevića. Prvo osnovno tužilaštvo izdalo je nalog policiji da mu se odredi zadržavanj­e do 48 sati, i da u tom roku prikupi dokaze - video snimke incidenata, izjave očevidaca, svedoka, pribavi izveštaj o povredama i nastaloj šteti, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden na saslušanje u tužilaštvo u sredu, koje će nakon toga odlučiti da li će tražiti da mu se odredi i pritvor.

Advokat Zoran Ateljević je za “Blic” potvrdio da će zastupati Aleksandra Šotru.

- Preuzeo sam predmet. Sve zavisi od policije i tužilaštva da li će protiv mog klijenta biti podneta prekršana ili krivična prijava - rekao je advokat Ateljević za “Blic”

U međuvremen­u prethodnih dana dok od Aleksandra nije bilo ni traga ni glasa, javnosti su se obratili njegovi brat Oliver i otac Rajko.

Aleksandro­v brat i poznati stend-ap komičar Oliver Šotra, kojeg su komšije Šotri greškom dovele u vezu sa ovim incidentom, prethodna dva dana na društvenim mrežama dokazivao je javnosti da nije u Beogradu i da nema veze sa saobraćajk­om.

On je najpre u subotu uveče na “Instagram” postavio snimak sa železničke stanice u Berlinu, gde je potencirao vreme. Naime, na snimku se vidi da je 18.40, čime je on aludirao na to da nije mogao biti u Beogradu oko 14 sati, kada se dogodilo divljanje automobilo­m u

Beogradu.

- Nisam bio u Srbiji godinu dana. Uživajte u ledenom snegu, dok ja sutra letim za Tajland

- napisao je Oliver ispod video snimka. Kako je dodao, u Tajland je za Božić nameravao da ode sa familijom.

- Juče sam bio udaljen 1.300 kilometara od Srbije napisao je on u nedelju. Kako je dodao, živi u Nemačkoj više od godinu dana i za to vreme “nije kročio na srpsko tlo”, kao i da ne vozi “hamer”.

Kako saznajemo, Aleksandar i Oliver nisu u kontaktu. Ubrzo se oglasio i njihov otac Rajko Šotra, koji je izjavio medijima da nijedan od njegovih sinova nisu u subotu vozili “hamer”, već da su nepoznate osobe njegovom sinu ukrale auto ispred kuće.

Sporni automobil se inače vodi na Aleksandro­vu majku, koja ima diplomatsk­i imunitet. Rajko Šotra takođe je medijima rekao da se Aleksandro­m čuo u međuvremen­u nakon incidenta izazvanog njihovim automobilo­m, ali da nije znao gde je on.

 ??  ??
 ??  ?? Kada je „hamerom“udario u zid, vozač je pobegao i za njim je raspisana potraga
Kada je „hamerom“udario u zid, vozač je pobegao i za njim je raspisana potraga
 ??  ?? Incident se dogodio usubotu u sred bela dana
Incident se dogodio usubotu u sred bela dana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia