Blic

Razočarana i besna

- IVANA PREKOVIĆ, urednik

Razočarana i besna, još jednom i po ko zna koji put biće Marija Lukić, tek jedna žrtva opštinarsk­og nasilnika, Milutina Jeličića Jutke, kome ni sud neće može da stane u kraj. Još jednom smo videli moć fotelje iz Brusa, iste one iz koje je nesmetano uznemiravo zaposlene žene u opštini, a jedinu koja se oduprla među njima izbacio je sa posla. Ni tu nije stao, iz osvete što ga je prijavila policiji naložio je da se sruši i lokal njenog supruga.

Koliko je hrabrosti trebalo da se svi ovi potezi povuku, toliko je i kukavičluk­a u potezima ovog očajnika. Sada se latio još jednog keca u rukavu - posle odlaganja jednog ročišta zbog tobože neodložnog puta advokata odbrane, ovaj put je čak zakazao sednicu Skupštine u vreme ročišta! Prvi čovek Brusa javno se ruga ne samo svojim žrtvama već svakoj ženi koja je bila žrtva predatora kakav je on.

#

Advokat na putu, zakazana sednica - šta je sledeći izgovor za odlaganje pravde?

Baš onako kako je neštedimic­e slao lascivne Sms-ove zaposlenim­a, njih 15.000, sada maše partijskom knjižicom provlačeći je kroz blato koje je sam napravio. Preti, ucenjuje, zastrašuje - da li je to u opisu posla predsednik­a opštine? Da li je neko zaštitio njegove žrtve? Brže-bolje sve je učinjeno da se diskreditu­ju njihove optužbe, ali ne i to da optuženi može na bilo koji način da utiče na dokaze koji ga terete za učinjeno.

U isto vreme članice iste te stranke održavaju skup „Jake žene za jaku Srbiju“. Koliko to jaka treba da bude Marija Lukić kada u redovima onih koji treba da se bore za prava svih građana sedi Jutka? Čovek bez časti i petlje da se odazove na suđenje, a kamoli da ima dokaze da opovrgne ono za šta ga tereti sedam žena. Dok se prebrojava koliko ima žena u politici, da li su im ravnopravn­o dodeljene upravljačk­e palice i položaji, bolje nek se osvrnu šta su učinile za te iste te žene i njihova prava.

Razočarane i besne biće još mnoge žene pored neefikasni­h sudova, kod kojih, čini se, i najgluplji izgovor vredan je odlaganja istine i pravde. Kakvu poruku kao društvo šaljemo svima onima čije su oči uprte u ovaj slučaj, tražeći zrno nade da se ohrabre i same progovore i prijave nasilnike iz svoje okoline? Budite jake?

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia