Blic

Sjajni Jokić pokazao Dončiću ko je tata

MLADI SRPSKI I SLOVENAČKI KOŠARKAŠ ODIGRALI SU U KOLORADU UTAKMICU ZA PAMĆENJE Nikola je u pobedi Denvera nad Dalasom (126:118) postigao 32 poena i imao je 16 skokova.

- Andrija Bulatović

pokazao još jednu pobedi koja je denver zapadne konferenci­je

Nikola Jokić i Luka Dončić su u najlepšem svetlu predstavil­i evropsku košarku u NBA ligi. Srbin i Slovenac su odigrali meč za sladokusce, a posle velike borbe i dosta preokreta Denver je pobedio Dalas sa 126:118.

Jokić je ponovo dominirao pred svojim navijačima u Koloradu koji su skandirali MVP svaki put kada bi naš košarkaš uzeo loptu. Na kraju, Nikola je meč završio sa 32 poena, 16 skokova i četiri asistencij­e. Sa druge strane, Dončić je odigrao kao veteran sa deset NBA sezona u rukama i Nagetsima je ubacio 23 koša, uz šest skokova i rekordnih 12 asistencij­a.

Dosta je raspoložen bio momak iz Sombora, pa je šest puta pokušao da pogodi iza linije za tri poena i dve od šest lopti je prošlo kroz obruč. U još jednom segmentu je prednjačio, a to su ukradene lopte. Čitav tim je imao sedam, a Nikola tri. Ovo je bio Jokićev 18. dabldabl učinak u sezoni, uz dva tripl-dabla koje je ostvario u 29 odigranih mečeva.

- Uh, Nikola je neverovata­n igrač. Ne znam šta da kažem. Teško ga je zaustaviti. Sa takvim telom može da hvata skokove, postiže poene... Veoma je teško zaustaviti ga - rekao je Dončić, koji će 28. februara proslaviti 20. rođendan.

Denver je sa skorom 21-9 ostao na čelu tabele Zapadne konferenci­je i posle 41 godine izjednačio je najbolji start sezone. Nagetsi su 1976/77. takođe imali 21-9. Poslednji put su bili usamljeni na čelu Zapada posle 25 utakmica još u martu 1977. godine.

- Jokić je igrač koji vrlo brzo može da bude ol-star kalibar. Njegov pregled igre, asistencij­e, veština sa loptom uprkos tome što je visok - rekao je trener Dalasa Rik Karlajl.

Jokiću je meč sa Dalasom bio treći najefikasn­iji u sezoni, a njegov prosek u decembru je 23 poena, 11,8 skokova i osam asistencij­a po utakmici.

- Odbrana nije bila jača strana, oni su pogodili puno trojki, a mi nismo bili dovoljno disciplino­vani - rekao je srpski centar.

Prokomenta­risao je sjajan učinak koji je ostvario uprkos brojnim povredama u timu iz Kolorada.

- To je sjajno, ova ekipa je to zaslužila, a i publika je bila od velike pomoći. Nismo samo mi zaslužni, i oni su. Stvarno smo osetili podršku tokom čitavog meča, hvala vam puno - zaključio je Nikola Jokić.

Nagetsi su sa skorom 21-9 izjednačil­i najbolji start iz sezone 1976/77

 ??  ?? nikola jokić je odličnu partiju u zadržala na vrhu dončić je postao vođa dalasa iako još nije napunio 20 godina
nikola jokić je odličnu partiju u zadržala na vrhu dončić je postao vođa dalasa iako još nije napunio 20 godina

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia