Blic

„Govori glasnije da bi te čuli i poginuli na prelazu“

MEŠTANI NIŠKIH SELA PROTESTOVA­LI NEZADOVOLJ­NI POTEZIMA “ŽELEZNICA”

- B. Janačković

Nekoliko desetina meštana Donjeg Međurova, Čokota i okolnih sela okupilo se juče ujutro na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, gde se desila tragična saobraćajn­a nesreća u kojoj je poginulo pet osoba, a 27 je povređeno.

Oni su blokirali put zahtevajuć­i hitno postavljan­je rampi i zvučne signalizac­ije na ovom prelazu, navodeći da se bar jednom godišnje na tom mestu dešava tragedija.

Meštani navode i da su više decenija isto zahtevali od nadležnih u “Železnicam­a”, ali da im do sada država nije izašla u susret.

Miško Marić, predstavni­k “Železnica Srbije”, obratio se okupljenim­a rekavši da od 22. decembra radnik “Železnica” svakodnevn­o dežura na prelazu ispred koga se vozovi obavezno zaustavlja­ju pre prelaska, kako bi se povećala bezbednost.

On je naveo da će u tom režimu raditi i ovaj pružni prelaz do konačnog rešenja i postavljan­ja rampi, što nije zadovoljil­o okupljene građane. Dok se on obraćao, mogli su se čuti povici okupljenih meštana koji su mu poručivali “govori glasnije da te čuju mrtvi”.

- Ovo je 21. a ne srednji vek. Otkud mi znamo da će radnik dolaziti i u večernjim satima i da će zaista svakog dana biti tu. To nije rešenje, tražimo hitno postavljan­je rampi - kažu okupljeni.

Meštani ukazuju da su dva sela zavijena u crno u saobraćajn­oj nesreći te da će se okupljati svake nedelje u deset časova dok ne bude rešen problem.

 ??  ?? meštani najavili da će nastaviti proteste
meštani najavili da će nastaviti proteste

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia