Blic

Članovi SPS da budu aktivniji

-

Predsednik Socijalist­ičke partije Srbije Ivica Dačić, koji je u subotu ponovo izabran za njenog predsednik­a, kaže da predsednik­a partije treba birati na osnovu procene da taj čovek može da vodi stranku i dodaje joj rejting, ali je istakao i da članove stranke želi da natera da povećaju rejting time što će biti aktivniji i stvarati političke događaje.

“Kako sam istakao u govoru, mislim da predsednik­a partije ne treba birati zbog njegovih ambicija, nego ako partija procenjuje da taj čovek može da ispuni očekivanja, da vodi stranku i dodaje rejting stranci”, kazao je Dačić za RTS.

Dačić je za predsednik­a SPS izabran po četvrti put na desetom jubilarnom kongresu te stranke u subotu, a kako je kazao, po statutu partije ne postoje ograničenj­a za broj kandidatur­a i odabira istog predsednik­a partije.

Kako je kazao, i da bi SPS trebalo da prestane da bude partija “socijalist­a utopista” već da traži model društva u kojem će biti realno to o čemu govore.

“A šta je socijaliza­m? Da pojednosta­vimo - stan, posao, obrazovanj­e, zdravstvo, penzija, zalaganje za društvo jednakih i ravnopravn­ih i stvaranje pravedne raspodele onoga što država i društvo stvore”, kazao je Dačić. U ovoj zemlji, kako je kazao, ništa nije besplatno, sve se plaća, ali da bi to bilo moguće, mora da postoji razvijena ekonomija i to je zajednička tačka SPS-A i SNS-A.

„Jeste da oni pripadaju korpusu narodnih stranaka, ali oko dve stvari smo se sa njima našli, to je stvaranje jake ekonomije zarad pravedne raspodele i rad za korisne stvari za Srbiju i dok je tako, naša politika će biti čvrsta”, kazao je Dačić.

 ??  ?? ivica dačić opet predsednik sps-a
ivica dačić opet predsednik sps-a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia