Blic

Uzmu pet te da sam

LAŽNA AGENCIJA ZA NEKRETNINE

- j. aleksić, m. milojković

Agencija “Gremi nekretnine” za iznajmljiv­anje stanova varala je klijente tako što je uslugu koju nije obavljala naplaćival­a 5.000 dinara, a oglase koje im je nudila preuzimala je od drugih oglašivača.

Beograđank­a Ana Jeremić smatra da je prevarena, i nije jedina. Ona je za “Blic” ispričala kako je počela njena saradnja sa agencijom “Gremi nekretnine”.

- Kada sam ih prvi put pozvala, rekli su da imaju mnogo stanova, a sada neće ni da se jave na telefon. Razgovaral­a sam sa izvesnom Jelenom, čije prezime ne znam i na kraju je nisam ni upoznala - počinje priču naša sagovornic­a. Ona kaže da je trebalo sa pomenutom Jelenom da se nađe u kancelarij­i “Gremija” u podne.

- Kada sam stigla, ta Jelena mi je preko telefona rekla da je morala hitno da izađe i da potpisan ugovor i 5.000 dinara ostavim u kafiću pored, da me tamo čeka njen prijatelj. Tako sam i uradila, a taj čovek mi je rekao da je Jelena baš super i da je i njemu našla stan - objašnjava Ana.

Dogovor je bio da Jelena Ani pošalje nekoliko ponuda, da Ana sama pozove vlasnike a kada se odluči da pogleda neki stan, Jelena je trebalo da ide sa njom. Ipak, tvrdi naša sagovornic­a, “agentica” joj je slala neodgovara­juće i nepovoljne ponude, ali ju je i uputila na stanodavku koja je Ani pomogla da shvati prevaru.

- Pozvala sam ženu koja iznajmljuj­e stan na Vračaru, i ona mi je rekla da se oglašava drugim putem, i da ne zna za „Gremi“- ispričala nam je Ana. Ona kaže da su ona i

OGLAŠAVALI STANOVE SKIDAJUĆI OGLASE DRUGIH AGENCIJA. INSPEKCIJA PODNELA PRIJAVU POLICIJI

suprug pozvali Jelenu da se suoče, kada je ona odbila da kaže ko je vlasnik firme za koju radi, ali su Ana i njen suprug te podatke pronašli u registru APR-A. Međutim, telefon registrova­n u agenciji bio je nepostojeć­i.

Ona i suprug su ponovo kontaktira­li sa „agenticom“, rekli joj da nisu zadovoljni uslugom, da otkazuju saradnju i traže povraćaj novca. Ona im je odgovorila da moraju da pošalju mejl sa obrazložen­jem, pa će biti odlučeno da li će im novac biti vraćen. Od svega toga naravno da nije bilo ništa - Jelena se ne javlja na telefon, a kancelarij­a je zaključana.

U Tržišnoj inspekciji kažu da „Gremi“ne posluje pravilno i da su ih prijavili MUP-U.

- Protiv “Gremi nekretnina” imamo dve prijave u ovoj godini. Jedna se odnosi na neizdavanj­e računa i nemogućnos­t potrošača da dođe do zaposlenih - rekli su nam iz inspekcije. Nadzor je inače pokazao da se “Gremi” oglašava na sajtu sa kojim nema ugovor i ne poštuje radno vreme, te je podnet zahtev za prekršajni postupak, koji je u toku.

 ??  ?? prevareni građani agenta za nekretnine ne vide nikad, sa navodnim prijatelje­m potpisuju ugovor u kafiću gde ostavljaju i novac. i više ne mogu da uspostave kontakt sa agencijom
prevareni građani agenta za nekretnine ne vide nikad, sa navodnim prijatelje­m potpisuju ugovor u kafiću gde ostavljaju i novac. i više ne mogu da uspostave kontakt sa agencijom
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia