Blic

Bratu dao opštinske pare za klub

MALVERZACI­JE PREDSEDNIK­A OPŠTINE GROCKA O KOJIMA JE PISAO NAPADNUTI NOVINAR MILAN JOVANOVIĆ

- ANA Adžić

Milan Jovanović, novinar portala Žig info iz Grocke, kome su vandali zapalili kuću u noći između 11. i 12. decembra, tvrdi da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o malverzaci­jama i kriminalni­m aktivnosti­ma predsednik­a Opštine Dragoljuba Simonovića, koji, prema njegovim navodima, i stoji iza tog pokušaja ubistva.

- Kolega Željko Matorčević i ja smo pisali o krađama na teritoriji Grocke, u kojima Simonović lično učestvuje. Nijedan tekst nismo pustili dok nismo prikupili materijaln­e dokaze, jer naš portal nema para da plaća kazne ako nas neko tuži zbog klevete - kaže novinar Jovanović.

Poslednji tekst koji je objavljen na sajtu je o Simonoviće­vom bratu Slavoljubu, nekadašnje­m komandiru Policijske ispostave u selu Vrčin.

- Naveli smo da Slavoljubo­vi klubovi nisu članovi odgovaraju­ćeg nadležnog nacionalno­g granskog Sportskog saveza, te samim tim ne bi mogli da budu ni članovi Sportskog saveza Grocke, a još manje da primaju novac iz budžeta. Međutim, bata Sima - Dragoljub Simonović obezbedio je da novac iz ove prigradske opštine bude dodeljen Slavkovim klubovima - objašnjava napadnuti novinar.

To je, međutim, samo poslednja afera koja se povezuje sa Simonoviće­m, sada prvim čovekom SO Grocke, a nekada generalnim direktorom JP “Železnice Srbije”, a o kojoj je ovaj gročanski portal informisao javnost. Protiv njega je podneo dve krivične

prijave - za krađu i proneveru opštinskog novca za gasifikaci­ju na teritoriji Grocke.

- Napisao sam mnogo tekstova i o nelegalnoj gradnji, o krađama novih železnički­h pragova u vreme kada je Simonović bio direktor “Železnica”. Kamion kojim su dovezeni ti pragovi fotografis­ao sam ispred Simonoviće­ve kuće 2015. godine. Tada je pokušao da me ubije, udarao me je velikim štapom u glavu i pričao da želi da vidi šta imam u mozgu. Simonovića je zaustavila supruga. Kamere na Simonoviće­voj kući snimile su taj napad, ali policija je tada tvrdila da snimak ne postoji i nije podnela krivičnu prijavu - navodi Jovanović i dodaje da je Simonović železničke pragove koristio u vinogradim­a kao špalir.

Simonović je tada pokušao kontraudar, tužio je Jovanovića da je neovlašćen­o prikupljao dobrovoljn­e priloge za kanalizaci­onu mrežu,

iako novinar napominje da je u kući dve decenije pre toga imao kanalizaci­ju!

- Simonović, ali i ostali gročanski funkcioner­i, izgradili su vile od po nekoliko stotina kvadratnih metara na Srebrnom jezeru. Taj deo priobalja nazivaju gročansko Dedinje, a Simonović je čak izgradio i marinu - napominje Jovanović i pita od kojih para.

Prvom čoveku Grocke nije dovoljna velelepna kuća za odmor na jezeru već je napravio vilu i na imanju koje je njegova supruga nasledila u Maloj Ivanči, pisao je novinar koji je pre dve nedelje ostao bez krova nad glavom kada mu je, kako se sumnja, po nagolu Igora Novakovića, inače Simonoviće­vog telohranit­elja, Aleksandar Marinković bacio u kuću molotovlje­v koktel i zapalio je.

- Nemam šta da izgubim, osim života, i neću prestati da pišem o kriminalu - navodi Jovanović.

 ??  ?? novinar tvrdi da je Simonović (na Slici) naredio napad na njega
novinar tvrdi da je Simonović (na Slici) naredio napad na njega
 ??  ?? kamile Su najverovat­nije namenjene da na njima turisti obilaze caričin grad
kamile Su najverovat­nije namenjene da na njima turisti obilaze caričin grad

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia