Blic

Vozača „hamera“žena prijavljiv­ala zbog nasilja

Protiv Aleksander­a Šotre (39), osumnjičen­og da je 15. decembra u centru Beograda “hamerom” napravio karambol u kom je povređeno pet osoba, svojevreme­no su podnošene krivične prijave zbog nasilja u porodici! KO JE ALEKSANDER ŠOTRA KOJI JE DIVLJAO PO BEOGRA

- ANA Ž. Adžić

Prema saznanjima “Blica” protiv njega je prijave podnosila njegova tadašnja supruga K. M.

- Šotra se oženio 2011. godine u jednom primorskom gradu u Crnoj Gori. U braku je bio šest godina. Interesant­no je da je tokom poslednje dve godine zajedničko­g života supruga protiv njega podnosila prijave zbog nasilja u porodici, tvrdila je da je maltretira - saznaje “Blic” od izvora upoznatog sa hapšenjem Šotre.

Aleksander Šotra, koji ima i britansko i srpsko državljans­tvo, zbog nasilja u porodici nije odgovarao pred zakonom, nije osuđen, ali ga je koštalo braka - razveo se. Ipak nije nasilje, i to prema najbližima, jedino zbog čega je protiv njega podnošena prijava.

- Dok je bio u Crnoj Gori, protiv njega je poznati neurohirur­g sa ovih prostora podneo prijavu jer ga je Šotra navodno prevario za stan. Prema tvrdnji tog svetski poznatog stručnjaka, Šotra mu je uzeo novac, a ništa nije bilo od stambenog prostora navodi naš izvor i dodaje da se Šotra izvukao, nije optužen za prevaru.

Ipak, posle karambola u Beogradu, nije uspeo da izbegne pritvor. Aleksander Šotra se sumnjiči da je u subotu, 15. decembra, vozilom „hamer“britanske registraci­je izazvao nekoliko incidenata u kojima je povređeno pet osoba. Najpre je u Terazijsko­m tunelu zakačio i oštetio nekoliko automobila, a potom je, kako se sumnja, prošao Svetogorsk­om ulicom, gde je na raskrsnici sa Palmotićev­om ulicom srušio semafor i stubiće. Nakon toga on je, kako se sumnja, udario vozilom u kiosk u kojem je bila radnica, koja je lakše povređena, a potom i u zid.

Posle divljačke vožnje u centru prestonice, osumnjičen­i je pobegao i skrivao se. Posle dva dana, u pratnji dvojice advokata otišao je u Policijsku stanicu Stari grad, na čijoj teritoriji je izazvao incidente, gde mu je po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva određeno zadržavanj­e. Tokom saslušanja Šotra je rešio da se brani ćutanjem. Posle saslušanja pred nadležnim tužiocem, Šotri je određen pritvor do 30 dana, a tereti se za izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje. U istrazi protiv Šotre, prikupljen­i su videosnimc­i njegovih incidenata, izjave očevidaca, svedoka. Takođe su pribavljen­i izveštaji o povredama pet osoba i nastaloj šteti.

 ??  ?? Vozač „hamera“dok je divljao po beogradu povredio pet osoba
Vozač „hamera“dok je divljao po beogradu povredio pet osoba

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia