Blic

I SAD ući u i Beograda

NOVI FORMAT DIJALOGA

-

je da je Kosovo prepreka za nastavak dijaloga i da će sa timom za dijalog otputovati 8. januara u Brisel.

- S evropskim zvaničnici­ma razgovarać­u o mogućnosti nastavka dijaloga, iako bih tada više voleo da zaintereso­vani za Balkan skijam na Brezovici. Nema dileme da li SAD podržavaju normalizac­iju odnosa sa Beogradom ili ne, sporazum će biti finalizova­n u Beloj kući u prisustvu najmoćnije­g svetskog državnika Donalda Trampa - rekao je Tači na godišnjoj konferenci­ji za novinare.

Izvor „Blica“iz diplomatsk­ih krugova kaže da ne bi bilo iznenađenj­e da dođe do promene formata, i napominje da su male šanse da Srbija pristane da se ne uključi Rusija ako na scenu stupi i SAD.

- Očigledno je da ovakva forma dijaloga ne štima, i da je potrebno da se uključe igrači koji će omogućiti da se dođe do rešenja, ali kojim će obe strane biti zadovoljne. Srbija će, ako se SAD uključe, poslati zvaničan zahtev da uđe i Rusija - kaže naš sagovornik.

U okviru promene formata, spominje se da bi mogla da bude i organizova­na i nova međunarodn­a konferenci­ja, a komentariš­ući ove opcije, politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da će do nje doći tek kad se postigne jasan dogovor.

- To bi bilo dobro rešenje, pod uslovom da se o novom formatu usaglase velike sile. Važno je da SAD i Rusija dogovore parametre, inače džaba bilo kakve promene. A konferenci­je se prave kad se ima gotovo rešenje - napominje on.

 ??  ??
 ??  ?? I Putin I tramp veoma
I Putin I tramp veoma

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia