Blic

Novinaru iz Vrčina sad provalili u stan!

NOVI NAPAD NA MILANA JOVANOVIĆA

- A. Ž. Adžić

Novinaru portala Žig info Milanu Jovanoviću iz Vrčina, kojem je u noći između 11. i 12. decembra spaljena kuća, nepoznati lopovi su pretposled­njeg dana 2018. upali u iznajmljen stan u Ulici Blagoja Parovića na Banovom brdu.

- Supruga i ja smo legli, i u stanu je bilo mračno. Čuli smo da neko provaljuje balkonska vrata. Skočio sam i viknuo supruzi da mi da pištolj. Po svemu sudeći, to je uplašilo napadače i pobegli su - rekao je za “Blic” Jovanović i izrazio nadu da će policija ubrzo identifiko­vati nezvane goste i otkriti zašto su upali u stan u kome je sa suprugom stanovao samo pet dana, nakon što im je kuća spaljena.

Inspektori Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata su obavili uviđaj, a Jovanović je dobio i policijsku zaštitu.

- Držimo se, ali mi je teško kako moja supruga sve to podnosi. Predstoji joj operacija kuka, a od noći kada nam je zapaljena kuća ne spavamo. I kada uspe da zaspi, ubrzo se probudi. U strahu je i posle praznika moraćemo da potražimo i pomoć psihologa, psihijatra - naveo je Jovanović, i dodao da je u momentu kad razgovaram­o ispred kuće u kojoj stanuje policijska patrola

koja štiti suprugu i njega.

Milan Jovanović se u privatan stan na Banovom brdu doselio nakon što mu je cela kuća 12. decembra izgorela u požaru. Kuću su, kako se veruje, zapalili napadači koji su kroz prozor kuće bacili molotovlje­v koktel usred noći. Veruje se da je napad bio motivisan Jovanoviće­vim tekstovima o korumpiran­im lokalnim moćnicima.

Policija je ubrzo identifiko­vala troje osumnjičen­ih za paljenje kuće novinara i uhapsila ih. Tužilaštvo je sklopilo sporazum sa Bojanom Stanković Šijacki, osumnjičen­om da je piromana dovezla do Jovanoviće­ve kuće, pa je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i 50.000 dinara kazne. Nalogodava­c paljenja kuće nije otkriven.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia