Blic

Dluke za Šarića

UKINUT ILI PRODUŽEN PRITVOR?

-

ovog suda ima kratak rok da se odredi prema obrazložen­ju Višeg suda.

Ovo nije prvi put da se “lome koplja” oko Šarićevog pritvora. U leto 2016. godine, kada je Apelacioni sud ukinuo presudu protiv narko-bosa, njegovi advokati Dejan Lazarević i Radoslav Baćević tada su najavljiva­li da će tražiti ukidanje pritvora Šariću ili njegovu zamenu za nanogicu. Ipak, u Apelaciono­m sudu su tada za “Blic” objasnili da je utvrđeno da postoji bojazan da će Šarić pobeći ako bude pušten da se brani sa slobode. Obrazložen­je na kom se takva odluka bazirala govorilo je da postoji sumnja da je Šarić deo novca stečenog trgovinom kokainom sakrio, te da bi mu on mogao biti sredstvo pomoću kojeg bi pobegao iz zemlje. Pljevljako­vi branioci rekli su, s druge strane, da se

APELACIONI I SPECIJALNI SUD ODLUČUJU O TOME DA LI ĆE ŠARIĆU BITI UKINUT ILI PRODUŽEN PRITVOR

njihov klijent sam predao i da ne vide razlog zbog kog bi bežao iz Srbije. Paralelno, pojavile su se i spekulacij­e da Šarićevi prijatelji i rođaci već izvresno vreme traže lokaciju u koju bi Darko mogao biti smešten ako bi mu sud odredio kućni pritvor.

Podsećamo, Darko Šarić je u pritvoru skoro pet godina. Prethodno je bio više od četiri godine u bekstvu, a predao se nadležnim organima u martu 2014. godine, kada je najpre i pritvoren. Dvaput je donošena prvostepen­a presuda protiv njega i njegove grupe: najpre je osuđen na 20, a potom minulog decembra na 15 godina robije. I on i njegovi advokati nekoliko puta su se žalili na, kako ocenjuju, spori tok suđenja.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia