Blic

Jokić kao Deda Mraz

SRPSKI KOŠARKAŠ NOVIM TRIPL-DABLOM UŠAO U 2019. Centar Denvera je u pobedi nad Njujorkom imao 19 poena, 15 asistencij­a i 14 skokova, što je pre njega pošlo za rukom samo Leriju Birdu.

- Aleksandar Pijevac

Nova godina, a stari Nikola Jokić. Na sreću, naravno. Srpski košarkaš je u 2019. zakoračio sa novim tripl-dabl učinkom (19, 15as, 14sk, 3bl) za pobedu Denvera nad Njujorkmom (115:108), devetu uzastopnu na domaćem terenu i ukupno 24 za prvo mesto u Zapadnoj konferenci­ji.

Jokić je dominirao od početka meča, a zanimljivo je da je 13 asistencij­a imao već u četvrtom minutu treće četvrtine. Međutim, trener Majkl Malon nije želeo da troši svog najboljeg igrača tako da se Nikola zaustavio na učinku koji je pre njega u NBA ligi imao samo legendarni Leri Bird, po jednom 1982. i 1987. godine.

Niksi su se solidno držali sve do tri minuta pre kraja kada je Jokić pogodio trojku koja je prelomila meč za 11 vezani neuspeh kluba iz Njujorka u “Pepsi centru”. Navijači su treći tripl-dabl našeg košarkaša u sezoni pozdravili skandiranj­em “MVP!”, “MVP!” na koje ni Jokić nije mogao da ostane ravnodušan.

- Ne mogu da se pravim da ne čujem - našali se Nikola i nastavio: Sviđa mi se. Volim kada su naši navijači glasni i kada nas bodre. Čast mi je da igram za vas. Ali, hajde da idemo korak po korak.

Na pitanje “A, šta je sledeći korak?”, Jokić je odgovorio: - Plej-of. Finale. Možda je u ovom trenutku prerano da se priča o MVP trofeju i finalu, ali realnost je da Denver konačno može u doigravanj­e, kao i da je Jokiću mesto u “Ol-star” timu. S tim se slaže i trener Niksa, Dejvid Fizdejl, koji je Nikoli dao nadimak “Medžik Džonson od 2,15 metara”.

- Neverovatn­o! Visok momak koji trči kontre kao da je bek. Vidite, on je dobar asistent koliko i najbolji plejmejker­i u NBA ligi - poručio je Fizdejl.

Jokić je upisao 19. tripl-dabl i sada se nalazi samo na dva koraka do velikog Karima Abdula Džabara koji je odigrao 20 sezona. A, da bi dostigao Lerija Birda, s kim ga mnogi i porede, potrebno je dosta truda, ali i bolja ekipa. Bird je sa Bostonom tri puta bio prvak NBA, a ne bi trebalo ni da zaboravimo da je bio deo prvog Drim tima koji je uzeo zlato na OI 1992. u Barseloni. Kao i Denver danas, Seltiksi 80-ih su imali zvezdu, Birda, ali i momke kojima nije smetalo da budu “drugi najbolji” - Mekhejl, Ejndž, Džonson, Periš, Maksvel...

Nagetsi su sve bolji. Jokić, Marej, Heris i Bizli su na početku karijere, međutim, potreban je, pored Milsapa, bar još jedan iskusan igrač. Svakako, Jokić je najbolja pozivnica za košarkaše da dođu u Kolorado gde postoji šampionski tim u stvaranju.

 ??  ?? na Pitanje “A, šta je sledeći korak?”, jokić je odgovorio: - Plej-of. finale.
na Pitanje “A, šta je sledeći korak?”, jokić je odgovorio: - Plej-of. finale.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia