Blic

Pulišić prešao u Čelsi za čak 64 miliona evra

MLADI AMERIKANAC JE PRVA ZVEZDA ZIMSKOG PRELAZNOG ROKA

- A. Pijevac

Rekorder je i dalje Kutinjo koji je prošlog januara prešao zi Liverpula u Barselonu za 130 miliona.

Zimski prelazni rok tek što je počeo, a već je pukla prva transfer bomba. Čelsi je za 64 miliona evra dogovorio dolazak talentovan­og Kristijana Pulišića iz Borusije Dortmund. Mladi Amerikanac je već bio viđen na “Enfildu”, u dresu Liverpula, ali suočen sa izuzetnom konkurenci­jom u ekipi Jirgena Klopa odlučio se za Čelsi. Istina, prelazak će biti kompletira­n u junu, na kraju sezone, međutim, “plavci” su još jednom pokazali da razmišljaj­u na duže staze.

Ipak, dolazak 20-godišnjeg Pulišića na “Stamford

bridž” jasan je znak da će u suprotnom pravcu, već na leto, krenuti Eden Azar. Istina, Belgijanac neće završiti u Borusiji, nego će potpisati ugovor sa madridskim Realom. Utisak je da ovako dobijaju svi, jer nijedan klub u svojim redovima neće fudbalere koji ne žele da produže ugovor.

Transfer Pulišića je četvrti najskuplji svih vremena u zimskom prelaznom roku. Rekorder je Kutinjo koji je 6. januara prošle godine prešao iz Liverpula u Barsu za 130 miliona evra.

Pored Pulišića, u top 10 transfera je i prelazak Amadue Haidare iz Salcburga u Lajpcig za

18 miliona evra. Reprezenta­tivca Malija smo dobro upoznali u dresu austrijsko­g kluba protiv Crvene zvezde, u plej-ofu kvalifikac­ija za Ligu šampiona, kada se videlo da je 20-godišnji Hajdara ekstra talenat.

 ??  ?? pulišić će do leta ostati u dortmundu, pre nego što se i zvanično preseli u čelsi
pulišić će do leta ostati u dortmundu, pre nego što se i zvanično preseli u čelsi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia