Blic

Tadić ponos Bačke Topole

Uslovi koje deca imaju u akademiji TSC i u Amsterdamu ne razlikuju se mnogo, kaže uzdanica „orlova” i „kopljanika”.

- Milan Zarić

Reprezenta­tivac Srbije i fudbaler holandskog Ajaksa, Dušan Tadić izrazio je veliko zadovoljst­vo što je klub u kome je ponikao, TSC iz Bačke Topole, otvorio Fudbalsku akademiju i što se razvija i izrasta u jedan od važnih centara vojvođansk­og i srpskog fudbala.

- Zaista sam veoma srećan što deca iz ovog kraja i iz cele Srbije sada imaju fudbalski objekat u kojem mogu da napreduju i ostvare svoje fudbalske snove. Uvek su se ovde bavili mladim igračima, ali sada, kad vidim ovaj objekat i veliki napredak, verujem da će odavde izaći još mnogo našeg asa Za naslednike igrača koji će, kao i ja, igrati za reprezenta­ciju - rekao je Tadić prilikom posete FK TSC i Fudbalskoj akademiji TSC u Bačkoj Topoli.

Prema njegovim rečima, klub za koji sada igra, holandski Ajaks, poznat je po šansama koje pruža mladim igračima i jednoj od najboljih fudbalskih akademija.

- Ne mogu da kažem da se uslovi koje će ovi dečaci imati u ovom objektu u Bačkoj Topoli mnogo razlikuju od onih u Holandiji. Ponosan sam što sam odavde potekao - rekao je Tadić.

Tadić je obišao Akademiju sa predsednik­om FK TSC i generalnim direktorom Janošem Žemberijem i Sabolčem Palađijem, a društvo su im pravili i mladi fudbaleri, koji su želeli da razgovaraj­u i da se fotografiš­u sa proslavlje­nim reprezenta­tivcem Srbije. - Nikada ne propuštamo da kažemo da smo ponosni na to što je Tadić ovde igrao fudbal i što je u ovom mestu načinio prve fudbalske korake. Igrači kao što je on motivisali su nas i da pokrenemo lepu fudbalsku priču u Bačkoj Topoli. Verujemo da talentovan­ih igrača kao što je on bio imamo u svakoj generaciji - kazao je Žemberi.

Tadić je rođen 1988. godine u Bačkoj Topoli. Posle TSC, koji se tada zvao AIK Bačka Topola, u seniorskoj karijeri igrao je za novosadsku Vojvodinu, holandski Groningen i Tvente, a od 2014. do ovog leta bio je igrač engleskog Sautempton­a. Od ovde sezone je igrač slavnog Ajaksa. Za seniorsku reprezenta­ciju Srbije nastupa od 2008. godine i do sada je u dresu Srbije postigao 14 golova.

 ??  ?? Za uspomenu: deca su slikala sa svojim idolom autogrami i selfiji dušan tadić ispred grba tsc
Za uspomenu: deca su slikala sa svojim idolom autogrami i selfiji dušan tadić ispred grba tsc

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia