Blic

Srećko Novu godinu dočekao u novom domu

SARIĆIMA JE JEDAN TEKST U „BLICU” PREOKRENUO ŽIVOT

- P. Vujanac

Dvogodišnj­eg Srećka Sarića u valjevskom selu Gola Glava, Deda Mraz ove godine gotovo da posećuje od oktobra, kada je „Blic“prvi objavio priču o ovom dečaku, a mališan je sada dobio i novi dom od humanih ljudi.

Njegov otac Tomislav (55), nakon smrti supruge i Srećkove majke Radmile (50), brine sam o mališanu, ali i o svom starom i bolesnom ocu Miroslavu (85) i bori se da ih sve prehrani. Prvi put nas je dočekao sa suzama tuge. Nakon nešto manje od četiri meseca, pošto se u akciju pomoći ovoj porodici uključilo na desetine organizaci­ja, Sarići su novu 2019. praktično dočekali u novom domu.

- Sve ono o čemu smo pokojna supruga i ja maštali da napravimo za našeg jedinca Srećka, ali što nam nije dala njena teška bolest koja ju je na kraju pobedila, učinili su za nas dobri ljudi kojima nemam reči da se odužim. Želim da svima zahvalim, svima da poželim zdravlja, sreće i da im se u životu dešava samo radost - priča Tomislav.

Srećka je za Novu godinu posetio Deda Mraz, sa paketima punim slatkiša, grickalica i igračaka. Sve to u toplom domu koji sada greje nova moderna peć na drva, na kom je urađena nova fasada, ugrađena nova stolarija, postavljen­i novi podovi u prizemlju, razvedena vodovodna mreža, izgrađeno i potpuno opremljeno novo kupatilo, kako Tomislav više ne bi kupao Srećka u koritu u kuhinji, a u dnevnoj sobi radi moderan televizor na kojem Srećko gleda crtane filmove i smeje se...

Nakon pisanja „Blica“, ovoj porodici pomagali su pojedinci i organizaci­je (Prva TV, Udruženje Valjevaca „Brđanska inicijativ­a“). Porodica je imala i veliki dug za struju, koji je uz pomoć donatora pokrio čuveni humanitara­c Milorad Jurković - Stolar Mile.

 ??  ?? tata tomislav sa sinom srećkom u novom domu
tata tomislav sa sinom srećkom u novom domu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia