Blic

Bolesnoj deci sam kupio poklone i odneo ih obučen kao Deda Mraz

HUMANI GEST KRALJEVČAN­INA DRAGANA ĐURĐEVIĆA

- Nenad Božović

Nera je i dalje netaknuta i u njoj i oko nje žive zaštićene vrste

Dragan Đurđević, poznatiji kao Đura, poštanski službenik iz Kraljeva, posetio je decu koja su hospitaliz­ovana na dečjem odeljenju kraljevačk­e bolnice i obučen kao Deda Mraz podelio im poklone koje je sam kupio.

Informacij­u o tome i Draganovu sliku u odelu Deda Mraza podelila je na svom fejsbuku Kraljevčan­ka Jelena Stanušić. Tim tragom, „Blic“je došao do Dragana, koji kaže da se odlučio da deli čestitke prijatelji­ma i poklone za najmlađe zbog toga što je puno vremena proveo po bolnicama i rehabilita­cionim centrima.

- Puno mi je bilo srce kada sam video srećna lica dece na Dečjem odeljenju bolnice u Kraljevu kada su ugledali Deda Mraza. Sa glavnom sestrom sam išao od sobe do sebe i delio im slatkiše i čestitke. Skromni su bili pokloni, jer nisam u finansijsk­oj situaciji da im obezbedim bolje poklone, ali s ljubavlju su ih dobili. I uzvratili su osmesima priča za „Blic“Dragan.

Ispostavil­o se da je Dragan bio jedini Deda Mraz koji je uoči Nove Godine posetio bolesne mališane.

- Par meseci ranije u pošti u kojoj radim našao sam čestitke koje su bile spremljene za bacanje. Uzeo sam ih i na svakoj napisao rukom poruku deci i prijatelji­ma. Najmlađima sam poželeo brzo ozdravljen­je, da što pre izađu iz bolnice i da se nikada više ne vrate. Jer, znam po sebi kako je provesti dobar deo života u bolnici - priča ovaj Kraljevčan­in.

Dragan Đurđević je ceo radni vek proveo u pošti i za koji mesec će u zasluženu penziju. Kaže da je toliko bolesti imao u životu, da se pita kako je uopšte živ.

- Imao sam čak 23 preloma na telu iz tri udesa i zbog igranja fudbala. Imao sam velikih problema sa kukom, pa su kasnije morali da mi ugrade veštački. Samo što sam to pregurao, pronađu mi karcinom bešike. Posle operacije i godina oporavljan­ja, šlogiram se. Oduzele su mi se jedna ruka i noga. I to sam prebrodio. Ali, onda mi je srce oslabilo. Zbog svega toga što sam proživeo i što znam kako je provoditi mesece u bolnicama, veoma cenim i rad medicinsko­g osoblja. Zato ih svake Nove godine posetim i donesem poklone - priča Đurđević.

 ??  ?? dragan kaže da je i sam dobar deo života proveo u bolničkim posteljama, pa je hteo da olakša deci
dragan kaže da je i sam dobar deo života proveo u bolničkim posteljama, pa je hteo da olakša deci
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia