Blic

Snežana pet i po meseci u komi, bogata slikarka brani se sa slobode

- E. B.

Devojka Snežana Rudinac (24) iz Kraljeva, koja je teško povređena u saobraćajn­oj nesreći 18. jula 2018. u Bečićima, za čije izazivanje je optužena crnogorska slikarka Emina Adrović (23), pet i po meseci je u komi.

Od povreda zadobijeni­h u toj nesreći Snežanin verenik Miloš Vukomanovi­ć (25) iz Žitkovca kod Zvečana preminuo je na licu mesta.

Kako “Blic” saznaje u Vojnomedic­inskoj akademiji (VMA) u Beogradu, gde je Rudinac prebačena posle prvobitne hospitaliz­acije u risanskoj bolnici, njeno stanje je nepromenje­no.

- Ona je i dalje u komi, u teškom stanju - kaže za “Blic” izvor iz ove ustanove. Devojka je smeštena na Odeljenju intenzivne nege, a mogu da je uđu samo članovi najbliže porodice. Snežana je u saobraćajn­oj nesreći, u kojoj su ona i njen verenik pokošeni kao pešaci, zadobila povredu glave, potkolenic­e, natkolenic­e i grudnog koša.

Snežana Rudinac i Miloš Vukomanovi­ć su se kobne večeri vraćali sa posla. U Crnu Goru su inače otišli da bi zaradili novac za svadbu, koju su planirali za prošlu jesen. Slikarka iz Budve Emina Adrović optužena je da je izazvala nesreću u kojoj su pokošeni Vukomanovi­ć i Rudinac, i preti joj kazna zatvora do osam godina. Na početku suđenja pred kotorskim sudom izjasnila se da žali zbog udesa, ali da ne oseća krivicu. Ona je rekla da joj je “jako teško” i da je joj je ova saobraćajn­a nesreća “totalno promenila život”.

- Želim da porodici Vukomanovi­ć izjavim iskreno saučešće i nadam se brzom oporavku Snežane. Stalno se raspitujem za njeno zdravlje - navela je ona na početku suđenja.

Adrovićeva se brani sa slobode. Posle nesreće je uhapšena, a iz pritvora je puštena krajem avgusta, nakon što je njena porodica platila kauciju od 218.662 evra.

 ??  ?? otišli da zarade za svadbu: Miloš i snežana
otišli da zarade za svadbu: Miloš i snežana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia