Blic

Nasilnik sa nanogicom izbo dvojicu tinejdžera

SUDIJA NAKON KRVAVOG PIRA OSUĐENIKA PUSTIO KUĆI

- B. Bogosav

Protiv Đorđa P. (26), nasilnika koji je nožem izbo tinejdžera u novogodišn­joj noći, podignuta je krivična prijava u redovnom postupku, što je iznenadilo sve, s obzirom na to da je gotovo godinu dana nosio nanogicu.

Kako saznajemo, nasilnik sa nanogicom koji je u novogodišn­joj noći upao u stan prvih komšija na Karaburmi i napao dedu i njegovog unuka bio je u kućnom zatvoru gotovu godinu dana i to zbog krivičnog dela teška krađa. Prema informacij­ama koje posedujemo, on je osuđen na 12 meseci kućnog zatvora, koji mu ističu krajem februara ove godine.

Kako saznajemo, do dočeka Nove godine poštovao je sva pravila kojih jedan osuđenik u kućnom zatvoru treba da se pridržava. Međutim, 30 minuta posle ponoći, prvog januara, sa jednim muškarcem i jednom ženskom osobom upao je u stan prvih komšija gde su tinejdžeri slavili Novu godinu. Napadači su dedu dečaka udarili u predelu glave, a onda su krenuli na njega nožem. Kada je dečak skočio da odbrani svog dedu, napadač je na njega nasrnuo nožem i stavio mu sečivo pod grlo. Tokom koškanja i tuče dečak je zadobio povredu na desnoj ruci. Nakon incidenta napadači su uhapšeni, ali su posle nekoliko sati pušteni na slobodu. Protiv nasilnika sa nanogicom i njegovog saučesnika podneta je krivična prijava u redovnom postupku zbog nanošenja lakih telesnih povreda i ugrožavanj­a sigurnosti.

Kako je povređeni dečak ispričao za medije, njega je komšija odmah pošto mu je otvorio vrata napao.

- On je lupio na vrata i ja sam mu otvorio, on mi je odmah nož stavio pod grlo, ubo me u ruku, onda sam uhvatio nož, pokušao da ga sklonim, onda sam bežao po kući on me i dalje jurio - kazao je povređeni dečak.

Bežanjem i bacanjem stolica, šesnaestog­odišnji dečak je pokušavao da se odbrani. U pomoć mu priskaču deda i drug. Napadači su se ustremili i na njih.

- Ja sam čuo kad je unuk rekao, pazite, ima nož! Video sam siluetu, držao je nož! Jedan njegov drugar obišao je mog unuka i pošao na mene, udario me u bradu tako da sam pao - prisetio se deda tog dečaka.

Ova porodica je, kako su ispričali, napustila dom na Karaburmi jer ne mogu da žive pored čoveka koji ih je napao.

- Otišli smo iz stana zato što su na dva metra od nas potencijal­ne ubice, koje su moje dete napali, stavili mu nož pod grkljan, povredili njegovog drugara, povredili dedu, a oni su sad na slobodi - rekli su oni.

 ??  ?? POVREĐENI tinejdžer TVRDI da ga Je KOMŠIJA NAPAO ČIM Je OTVORIO VRATA MOMAK POKUŠAO da se ODBRANI Od NASILNIKA BACANJEM stolica
POVREĐENI tinejdžer TVRDI da ga Je KOMŠIJA NAPAO ČIM Je OTVORIO VRATA MOMAK POKUŠAO da se ODBRANI Od NASILNIKA BACANJEM stolica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia