Blic

Davidova majka na salušanju u policiji

-

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragićević­a iz Banjaluke, dobila je poziv od Policijske uprave Banjaluka na saslušanje zbog krivičnog dela neovlašćen­o prisluškiv­anje i tonsko snimanje.

Ona je na Fejsbuk stranici „Pravda za Davida“postavila sliku poziva, u kojem se vidi da je pozvana da danas u devet ujutru da izjavu.

Ona je na sliku kratko stavila komentar - „Evo, i mene zovu“.

Ovaj poziv se odnosi na to što je Suzana na Fejsbuk grupi “Pravda za Davida” postavila snimak, za koji je navela da je to razgovor između patologa Željka Karana i predsedava­jućeg Predsedniš­tva BIH Milorada Dodika.

Paralelno s tim, advokat Davora Dragičević­a, njenog bivšeg supruga za kojim policija traga zbog sumnje da je pretio funkcioner­ima Srpske, telefonski­m putem kontaktira­o je glavnog okružnog javnog tužioca i dežurnog tužioca u Banjaluci, te uz primenu advokatske tajne tražio kratku konsultaci­ju o uslovima predaje njegovog branjenika.

Kako je rečeno je iz banjalučko­g Okružnog javnog tužilaštva zvaničnih i pismenih predloga u vezi sa predajom Dragićević­a nisu primili.

Takođe, oni su dodali da sprovode istragu protiv N. N. izvršilaca zbog počinjenog krivičnog dela ubistvo na štetu Davida Dragičević­a iz Banjaluke.

U pomenutom krivičnom predmetu, navode iz tužilaštva, do sada su preduzete brojne istražne radnje, o čemu je javnost u više navrata obaveštava­na te da radi zaštite ciljeva istrage ne mogu saopštiti detalje iz navedenog krivičnog spisa.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia