Blic

OKUPLJANJE 10. JANUARA

-

u ugovoru australijs­kog reprezenta­tivca i jednog od najzaslužn­ijih za plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Svi navijači još dobro pamte i pamtiće još dugo Miloševe dve asistencij­e Benu za od 0:2 do 2:2 u revanšu Salcburgu.

- Utakmica u Salcburgu bila je najemotivn­ija i zauvek će se pamtiti. Ona mi mnogo znači jer kada vidiš toliku radost u očima navijača, radost u Srbiji, to je fenomenaln­o i teško opisivo. Uz trijumf nad Liverpulom, taj meč je najveći momenat u godini rekao je Degenek.

On je otkrio da se tokom slavlja u Salcburgu malo šalio kada je rekao da je on strelac drugog gola, a ne Ben.

- Gol za 2:2 mi je najemotivn­iji trenutak u karijeri, a imao sam pored toga još jedan, kada sam sa Australijo­m izborio Svetsko prvenstvo. To mi je dečački san - poručio je Degenek.

Miloš je u Dubaiju, gde se “kenguri” pripremaju za start takmičenja, rekao i da bez obzira na potencijal­ni transfer razmišlja samo o Azijskom kupu. Australija se nalazi u grupi sa Sirijom, Palestinom i Jordanom, državama koje su zahvaćene izbegličko­m krizom na Bliskom istoku. Znamo da je Degenek sa nepune dve godine morao zajedno sa porodicom da beži iz rodnog Knina i on najbolje razume svu težinu života izbeglica. Dosta fudbalera koji igraju za Palestinu i Siriju su morali da napuste svoje domove, a neki od njih su prešli granicu sa Jordanom, koji je primio oko milion izbeglica iz zaraćenog područja.

- Imao sam 18 meseci kada smo morali da bežimo iz Knina. Bio sam na traktoru sa mojom majkom i ocem devet dana na putu ka Srbiji. Imali smo samo mleko i hleb u tom trenutku. Ostavili smo Fudbaleri Zvezde će se posle praznika okupiti 10. januara u Beogradu, a već

14. ekspedicij­a će otputovati u slovenačke Terme Čatež. Plan je da se prvi deo priprema završi

23. januara, a posle tri dana u Beogradu, crvenobeli će produžiti za Antaliju gde će odigrati pet test mečeva. Ekipa se

9. februara vraća na “Marakanu”, gde će nedelju dana kasnije ugostiti Vojvodinu na startu drugog dela Superlige. Šampion je u zimskom prelaznom roku doveo Milunovića (BATE), Vulića (Napredak), Jirku (Trnava) i Vidića (Zlatibor), dok su klub napustili Krstičić (AEK) i

Milić (BATE).

sve što smo imali. Kuću, zemlju, rođake i prijatelje. Teško je to bilo za moje roditelje - ispričao je Miloš Degenek.

Australija brani titulu osvojenu pre četiri godine na domaćem terenu, a prvi meč će odigrati u nedelju tačno u podne po srednjeevr­opskom vremenu, kada će im rival u Al Ainu biti Jordan. Inače, Azijski kup zvanično počinje u subotu (17 sati) duelom između organizato­ra Ujedinjeni­h Arapskih Emirata i Bahreina.

Ako Degenek odluči da ostane na “Marakani”, gotovo je izgledno da trener Vladan Milojević na njegove usluge neće moći da računa do kraja januara. Grupna faza na Azijskom kupu se završava 15. januara, a nema sumnje da će se Australija plasirati u četvrtfina­le koje je na programu od 20. januara. Finale je zakazano za 1. februar.

Milunović će biti Degenekova zamena na startu drugog dela sezone

 ??  ??
 ??  ?? čeka ga sa australijo­m azijski kup u uae
čeka ga sa australijo­m azijski kup u uae

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia