Blic

Rukometaši u Skoplju traže formu za Svetsko prvenstvo

-

Nedelju dana ostalo je do prvog meča srpskih rukometaša na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj (od 10. do 27. januara). Izabranici selektora Nenada Peruničića nalaze se u Skoplju, gde će protiv Makedonije imati dve poslednje provere pred polazak za Berlin. Prvi meč sa Makedonijo­m igramo večeras od 20 sati, dok je drugi zatvorenog tipa i zakazan je za subotu u 15 sati. Od prvog dana nove godine timu su se priključil­a četvorica igrača koji nastupaju u Nemačkoj, a za sastav Nenada Peruničića konkuriše 21 reprezenta­tivac.

- Dobro su nam došle utakmice sa Tunisom, iako smo bili bez četiri igrača. Pokazali smo da ima dosta prostora za napredak. Drugo poluvreme u Smederevu smo odigrali dobro u oba pravca. Na svakom treningu svaki igrač daje maksimum da prvenstvo dočekamo u što boljem izdanju. Momci koji su bili sa nama u prvom delu odradili su odlično pripreme. Sada je sa nama četvorka iz Bundeslige s kojom dobijamo dodatni kvalitet. To su odlični igrači - kaže golman Vladimir Cupara.

Dva duela sa Makedonijo­m biće generalna proba za nastup na SP 2019...

- Sigurno je da će nam makedonijo­m: selektor dobro doći da vidimo gde smo u ovom trenutku. Posle afričke selekcije, red je da se proverimo i sa jednom evropskom. Očekuje nas i puno navijača, lepa atmosfera pred SP i pravi test. Prošle zime su nas Makedonci savladali na Banjici, a sada ćemo dati sve od sebe da ostavimo što bolji utisak.

Sa Rusima u Berlinu igramo 11. januara.

- Brzo prolaze dani na pripremama. Gledali smo video, krenućemo da radimo i na detaljima. Rusi su iskusna ekipa koja ima problema sa par povređenih igrača. Motor ekipe je srednji bek Žitnjikov, vrhunski igrač. Golmani bi mogli da predstavlj­aju problem, biće spremni, rade sa našim nekadašnji­m selektorom Perićem - dodao je

Cupara. Srbija će na SP 2019. igrati u grupi A u Berlinu sa Rusijom (11. januara u 18 sati), Francuskom (12. januara u 20.30), Brazilom (14. januara u 15.30), Južnom Korejom (15. januara u 18) i domaćinom Nemačkom (17. januara u 18).

 ??  ?? dva meča sa nenad Peruničić
dva meča sa nenad Peruničić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia