Blic

Kad smo zdravi nema šta ne možemo da osvojimo

ĐOKOVIĆ U DOHI PRIČAO ZA NAŠ LIST O VELIKOJ ČETVORCI I MLADIM NADAMA BELOG SPORTA Drago mi je što se neka nova imena probijaju u tenisu, ali još nije trenutak da otpišu Rodžera, Rafu, Endija i mene, kaže Novak.

- U DOHI JELENA Medić

Prokletstv­o mladih tenisera u prethodnih desetak godina je u tome što igraju u eri Novaka Đokovića, Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Endija Mareja. Oni su već dugo najbolja četvorka sveta. Velika četvorka. Ipak, u poslednjih nekoliko sezona sva četvorica su se susretala sa povredama, zbog kojih su morali da na duže ili kraće prekidaju sezone. U tom praznom hodu, kada velika četvorka nije harala teniskim terenima širom sveta, nekoliko mladih igrača potvrdilo je svoj potencijal.

Bljesnuli su Aleksandar Zverev (Nemačka), Andrej Rubljov (Rusija), Stefanos Cicipas (Grčka), ali njihova najveća mana je to što nisu konstantni. Na jednom turniru naprave dobar rezultat, a onda jednostavn­o nestanu.

Novak Đoković je u Dohi, ipak, biranim rečima govorio o mladim nadama i predvodnic­ima novog teniskog talasa.

- Gde god da se okrenem čujem priče o novoj generaciji. Ali istina je da su oni postali već sadašnjost tenisa - istakao je Novak Đoković.

Potom je nabrojao nekoliko “klinaca” koji su već sada ostavili pečat u belom sportu.

- Aleksandar Zverev pripada teniskom kremu. Učvrstio se u top pet najboljih na planeti. Osvojio je Masters u Londonu, imao još nekoliko sjajnih turnira. Cicipas i Borna Ćorić protiv najboljih dokazuju koliko dobar tenis mogu da igraju. Tvrdim da oni mogu i do završnice grend slemova. Pitanje je trenutka kada će se naći u borbama za trofej na najvećim turnirima. U dahu je nastavio: - Ipak, mislim da ako nas četvorica budemo zdravi i dalje imamo šanse da osvajamo najveće titule. Čekali smo dugo mlade igrače da vidimo koliko mogu i drago mi je što su tu, siguran sam da imaju potencijal da se nađu u teniskom vrhu.

Đoković zna koliko je teško probiti se do vrha. I još teže je zadržati tron.

- Put svakog tenisera je drugačiji. Put do vrha je proces koji traje. Ja sam u najboljih sto ušao veoma mlad. Prvi masters sam osvojio 2007, a onda sam morao da čekam godinu dana do prvog grend slema. Ja sam 2008. osvojio Australija­n open prvi put, a onda sam do sledećeg pehara na grend slemovima čekao tri godine. Takve su okolnosti bile.

Najbolji teniser sveta je otkrio recept za uspeh. - Najbitnije je da razumeju sebe i da rade na sebi. To je ključ.

Kao i uvek, Novakov fokus je samo i isključivo na igri koju on pruža.

- Apsolutni mi je fokus na mojoj igri. Znam da ukoliko budem bio zdrav i ukoliko budem igrao na najvišem nivou, mogu da konkurišem za trofeje poručio je Đoković.

 ??  ?? novaka Đokovića je namučio nikoloz basilašvil­i, Ali naš As se iskusnom igrom našao u Polufinalu ZVEREV VEĆ PRIPADA TENISKOM KREMU, A CICIPAS I ĆORIĆ POKAZUJU DA MOGU SA NAJBOLJIMA zagrljaj novaka i marka Đokovića
novaka Đokovića je namučio nikoloz basilašvil­i, Ali naš As se iskusnom igrom našao u Polufinalu ZVEREV VEĆ PRIPADA TENISKOM KREMU, A CICIPAS I ĆORIĆ POKAZUJU DA MOGU SA NAJBOLJIMA zagrljaj novaka i marka Đokovića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia