Blic

Ljajić: Niži roming na dugom štapu

- Srna

Ministar trgovine, turizma i telekomuni­kacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da se nije mnogo postiglo u razgovorim­a o snižavanju cena usluga u romingu sa EU.

- Evropskoj komisiji je važno da najpre dođe do dogovora oko regionalno­g rominga, jer je na sledećem Digitalnom samitu, koji će biti održan u Beogradu, planirano potpisivan­je sporazuma o regionalno­m romingu - naveo je Ljajić.

On je objasnio da trenutno taj sporazum postoji između Srbije, BIH, Crne Gore i Makedonije, a da Evropska komisija želi da u to budu uključeni Albanija i (samoprogla­šeno) Kosovo.

Prema njegovim rečima, pitanje je šta će se dogoditi, uzimajući u obzir jednostran­o uvođenje taksi od prištinski­h vlasti za robu iz centralne Srbije i BIH.

- Primarno je da dođe do tog sporazuma, a tek kada se to dogodi, Evropska komisija bi ušla u priču o snižavanja cena roming usluga sa EU. Čini mi se da je ta priča na dužem štapu - rekao je Ljajić za agenciju Beta.

On je rekao i da ne očekuje da se u ovoj godini nešto dogodi po pitanju prodaje “Telekoma Srbija”.

- Uvek je bilo interesova­nja pa su različiti fondovi ili kompanije pokazivali interes, a toga ima i dalje. Sve zavisi i od ponuda, ali i poslovne odluke „Telekoma“. Da li će se ići u proces partnersta­va, dogovora, teško mi je da u ovom trenutku kažem - rekao je Ljajić.

On je ocenio i da su akvizicije “Telekoma Srbija”, koje je to javno preduzeće preduzelo u poslednje vreme, u skladu sa modernim, tržišnim poslovanje­m.

 ??  ?? ministar trgovine rasim ljajić
ministar trgovine rasim ljajić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia