Blic

Nišlijka negira da je izbola sina (7)

- M. B.

Marija Pančić iz Niša sprovedena je u nedelju na Badnji dan u spuški zatvor zbog sumnje da je dva dana ranije pokušala da ubije sedmogodiš­njeg sina.

Incident se dogodio 4. januara u večernjim satima u mestu Rijeka Crnojevića u Crnoj Gori, gde je osumnjičen­a iznajmila kuću u kojoj je živela sa sinom. Kako sumnjaju istražitel­ji, Marija Pančić je u alkoholisa­nom stanju zlostavlja­la svog sina, da bi mu kasnije nožem nanela više ubodnih rana po telu. Kako su preneli crnogorski mediji, majka je pomoć zatražila od komšija i dečak je u Hitnu pomoć na Cetinju primljen sa četiri ubodne rane i to jedna na vratu, jedna na grudima i dve na butini. Lekari su posumnjali da se radi o porodičnom nasilju i odmah o svemu obavestili policiju. Njegova majka uhapšena je čim je slučaj prijavljen, a na teret joj se stavlja teško ubistvo u pokušaju.

Međutim, Pančićeva je pred tužiocem, ali i dan kasnije pred sudijom, negirala ove sumnje rekavši da “se dečak sam povredio, ali da ona ne zna kako”. Kako je ispričala, mladića je zatekla krvavog kada je sporne noći došla kući, sa ranama koje su najverovat­nije od stakla.

Pančićevoj je sudija nakon saslušanja odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva jer je strana državljank­a, ali i zbog mogućeg uticaja na svedoke koje treba saslušati u daljoj istrazi.

Inače, komšije ove Nišlijke u mestu Rijeka Crnojevića ispričali su policiji na uviđaju da su iz kuće u kojoj je živela Pančićeva sa sinom čuli vrisku sedmogodiš­njaka. Oni su tvrdili da je dečak bio žrtva porodičnog nasilja duže vreme.

 ??  ?? Uhapšena Marija pančić iz niša
Uhapšena Marija pančić iz niša

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia