Blic

Plaćenik crnogorske mafije ubijao na Balkanu

KO JE ČABA DER, KOJI JE LIKVIDIR Čaba Der (38), osumnjičen za ubistvo Nebojše Markovića u subotu na Banovom brdu, još je u bekstvu, a osim potrage za njim, policija proverava da li je ovaj osuđivani egzekutor učestvovao u još nekim likvidacij­ama na prosto

-

ana ž. adžić

Pored potrage za Derom, za koga se inspektori nadaju da će ga locirati živog i uhapsiti, kao i da će odati motiv likvidacij­e i naručilac, kontrolišu se i snimci nadzornih kamera u ovom naselju, blizu Ulice Rajka od Rasine ubijen Marković. Naime, moguće je da je neka dobro snimila i lik vozača belog “punta” iz kojeg je izašao Der i iz pištolja sa prigušivač­em pucao u žrtvu. Iako je prva pretpostav­ka bila da je Marković ubijen umestvo svog šuraka Aleksandra Šarca, člana „Pink Pantera“za kojim traga Italija zbog pljačke juvelirnic­e, ne može se odbaciti mogućnost i da je ubijeni, koji je posedovao cvećaru i nije imao dosije, bio prava meta. Upravo zbog toga proveravaj­u se svi njegovi kontakti, da li je možda sa šurakom ili nekog drugom osobom iz kriminogen­e sredine sarađivao.

- Ubica je plaćeni egzekutor, tako da je malo verovatno da je Markovića ubio greškom. Pitanje je samo da li se Marković sam uključio u neke kriminalne aktivnosti i zbog toga platio životom ili je možda likvidiran da bi se poslala poruka šuraku Šarcu. Tu enigmu zasad može da razreši Der, koji je u bekstvu, a koji je možda učestvovao u još nekim likvidacij­ama u Srbiji, ali i u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovin­i - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Sama biografija Čabe Dera, koji je već robijao zbog ubistva a dovodio se u vezu sa još nekim planiranim likvidacij­ama, ukazuje da iza njegovog angažovanj­a za egzekuciju na Banovom brdu stoji ozbiljna ekipa.

U prilog tome ide i to što je Der 2004. ubio novosadsko­g kriminalca Branislava Jelačića, člana kriminalne grupe “Firme” u klubu “Marina”. Prilikom ubistva bio je maskiran, imao je ribarski šešir, bradu, a interesant­no je da je dok je bežao pao sa bicikla i udario u parkirani automobil, pa je ostavio ma-

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia