Blic

Jokić nije uspeo da „obrije“Bradu

miodrag dimitrijev­ić Srpski košarkaš je pred meč dobio nagradu za najboljeg igrača nedelje u Zapadnoj konferenci­ji.

-

Dugo iščekivani susret dva brza i lepa košarkaška stila Zapadne konferenci­je doneo nam je upravo ono čemu smo se nadali - istinski spektakl. Na domaćem terenu, pred ispunjenom dvoranom u Teksasu, Hjuston Roketsi su savladali Denver Nagetse rezultatom 125:113, ali poraz ne ide na dušu našem Nikoli Jokiću.

Naš as je postigao 24 poena, a na to dodao i 13 uhvaćenih lopti, kao i četiri asistencij­e. A poeni su bili, pa u najmanju ruku raznovrsni. Bilo je tu bekovskih trojki, preko ruke i sa više od sedam metara, ali i ulaza kada je posložio aktuelnog MVP igrača NBA lige Džejmsa Hardena. Upravo je Harden u najavi meča istakao da je naš as postao glavni igrač Denvera. Navijači u domu “raketa” su upravo to mogli i da vide konstantne duele sa Bradom.

Denver je pripremio napadačke akcije, tako da često dolazi do preuzimanj­a kako bi Jokić eksploatis­ao slabu odbranu omalenog beka i naš as je to činio iznova i iznova. Ipak, sve propuste na jednoj strani parketa, Harden je nadoknadio sjajnim košgetersk­im učinkom. Postigao je 32 poena i uz to upisao 14 asistencij­a i pet uhvaćenih lopti. Ključna uloga u Hjustonu je ipak pripala Klintu Kapeli koji je sa 31 poenom (najviše u karijeri) i devet uhvaćenih lopti bio nezaustavl­jiva sila.

Hjuston je konstantno bio u prednosti, pa iako je Denver na momente uspevao da se približi “raketama”, ipak nije uspeo da na kraju napravi i veliku senzaciju. Jer to bi upravo i bilo neočekivan­o jer tim iz Teksasa predstavlj­a jednu od nerešivih enigmi za izabranike Majkla Malona, o čemu je govorio i naš as, koji je u ponedeljak proglašen najboljim igračem Zapada u prethodnoj nedelji.

- Pobedili su nas na našem terenu i pobedili su nas ovde. Prošle godine nismo pobedili nijedanput, pa nam taj tim zadaje dosta problema, ali moramo da nađemo način da ih pobedimo - rekao je Jokić.

Ovom pobedom je Hjuston došao do jednog neverovatn­og učinka, naime od dolaska Marka D’antonija na klupu imaju skor od 59-2 kada postignu 120 poena. Napadački arsenal ovog tima je zaista frapantan, a na svojoj koži su to osetili Jokić i saigrači.

Pred meč sa Hjustonom, Nikola Jokić je proglašen za najboljeg košarkaša nedelje u Zapadnoj konferenci­ji. Srpski košarkaš je u protekloj nedelji imao izuzetan prosek od 28 poena, 13 skokova i devet asistencij­a, kao i 1,67 blokada. Nedelju je započeo trip-dabl učinkom protiv Njujorka od 19 poena, 14 skokova i 15 asistencij­a, uz jednu ukradenu loptu i tri blokade. Potom je po 22. put u godini uspeo da zabeleži dabl-dabl (26 poena i 13 skokova) u pobedi nad Sakramento­m. Sedmicu je završio sa 39 poena protiv

Šarlota.

OČIGLEDNO JE DA NE ZNAMO KAKO DA POBEDIMO HJUSTON. TO MORA DA SE PROMENI, REKAO JE NIKOLA JOKIĆ

 ??  ?? džejms harden jokić je odigrao još jedan odličan meč sa poena i skokova, ali je hjuston predvođen džejmsom hardenom ipak bio previše jak za denver
džejms harden jokić je odigrao još jedan odličan meč sa poena i skokova, ali je hjuston predvođen džejmsom hardenom ipak bio previše jak za denver
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia