Blic

Peruničić izabrao 17 za Svetsko prvenstvo

-

Selektor Nenad Peruničić izabrao je 17 rukometaša koje će danas povesti u Berlin na Svetsko prvenstvo koje će se od 10. do 27. januara održati u Nemačkoj i Danskoj. Rukometaše, čiji je “Blic” medijski sponzor i čiji će logo nositi na dresovima, u petak očekuje prvi duel na šampionatu protiv reprezenta­cije Rusije (18.00). Pre početka turnira Peruničić će morati da prijavi 16 igrača, dok će 17. biti rezerva.

Na spisku za SP su golmani: Vladimir Cupara (Kilce), Dejan Milosavlje­v (Vardar) i Svetislav Verkić (Vojvodina). Pivotmeni: Zoran Nikolić (Konstanca) i Mijajlo Marsenić (Berlin). Krila: Vukašin Vorkapić (Metaloplas­tika), Nemanja Ilić (Tuluz), Bogdan Radivojevi­ć (Neker Leven) i Vanja Ilić (Logrono la Rihoa). Bekovi: Miljan Pušica (Minden), Miloš Orbović (Politehnik­a), Stefan Vujić (Steaua), Ivan Mošić (Ademar Leon), Lazar Kukić (Logrono la Rihoa), Nemanja Zelenović (Gepingen), Draško Nenadić (Celje) i Nemanja Obradović (Visla Plok).

Pored Srbije i Rusije, u grupi A su još i Francuska, Brazil, Koreja i Nemačka. Ovo je prvi put u istoriji da će Severna i Južna Koreja nastupati zajedno pod jednom zastavom na Svetskom prvenstvu.

Takmičenje nastavljaj­u tri najbolje selekcije iz svake grupe, koje će činiti top 12 fazu. Ekipe koje posle pet odigranih kola budu činile deo grupe ispod crte, takmičenje nastavljaj­u u Prezident kupu.

Šampion će se direktno plasirati na OI 2020. u Tokiju, dok će reprezenta­cije od drugog do sedmog mesta učestvovat­i u kvalifikac­ijama.

 ??  ?? nemanja zelenović Će predvoditi srbiju na sp
nemanja zelenović Će predvoditi srbiju na sp
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia