Blic

Za Evropu je malo jedno poluvreme

KOŠARKAŠI ZVEZDE ŽALE ZA PROPUŠTENO­M PRILIKOM U PORAZU OD UNIKAHE Prvi deo nas je koštao pobede. Uspeli smo da se vratimo, ali ne do kraja - rekao je kapiten Branko Lazić.

- Jelena medić

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da nadoknade propušteno iz prvog poluvremen­a i iz Malage su se vratili pognutih glava. Unikaha je slavila sa 79:74 u drugom kolu top 16 Evrokupa, ali je lako moglo da se dogodi da crveno-beli upišu i drugi trijumf. Kapiten Branko Lazić se slaže da je prvi deo rešio pitanje pobednika jer je Unikaha na odmor otišla sa 14 poena prednosti (51:37).

- To prvo poluvreme nas je koštalo pobede. Nismo odigrali koncentris­ano, nismo odigrali kako je traženo od nas. Primili smo previše poena. U drugom poluvremen­u smo igrali kako je trebalo od početka i to je rezultiral­o time da smo došli na jedan šut od pobede ili od produžetka, ali nismo uspeli da prelomimo. Sve u svemu, idemo dalje - rekao je Lazić.

Peh je i povreda leđa Cirbesa, koji je početkom drugog dela, posle duela sa Lesorom, morao na klupu.

- Igrali smo u rotaciji sa Odžom i Ristićem, koji nije imao toliko minuta u prethodnim utakmicama. Svaki igrač je bitan za našu ekipu i Cirbes nam je nedostajao u završnici - smatra Ognjen Dobrić.

Crveno-beli su imali čak 17 izgubljeni­h lopti.

- Imali smo dosta grešaka u svim segmentima igre. I u napadu, i u odbrani. Jeste, 17 izgubljeni­h lopti je jako loše, pogotovo za ovakav tip utakmice, ali

Crveno-beli u subotu gostuju Igokei od 17 sati, a u sredu Valensiji (20.45)

opet nije samo to presudilo. Naravno, greške su veliki faktor, ali ima mnogo stvari koje nismo dobro radili pogotovo u prvih 20 minuta - sumirao je bek Filip Čović.

Ekipa Milana Tomića u subotu (17 sati) gostuju Igokei u 15. kolu ABA lige, dok u trećoj rundi Evrokupa putuju na noge Valensiji (sreda, 20.45 sati).

- Navikli smo da utakmice idu kao na traci. Imamo četiri gostovanja zaredom, biće teško, ali pokušaćemo da izađemo što pre iz ove utakmice, ako ne i odmah sada. To je neki naš cilj. Moramo da se fokusiramo već na sledeću utakmicu, da se pripremimo. Idemo u Laktaše, sigurno da neće biti lako. Igokea je pokazala u prošlom kolu protiv Budućnosti da može da se nosi sa velikim timom izuzetno dobro, tako da idemo tamo, pre svega da bismo nastavili sa dobrim partijama u ABA ligi i da pokušamo da nastavimo pobednički niz - dodao je Lazić.

 ??  ?? milan tomić, trener crveno-belih najefikasn­iji u malagi: grk perperoglu je postigao * poena
milan tomić, trener crveno-belih najefikasn­iji u malagi: grk perperoglu je postigao * poena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia