Blic

GAK „Narodni front“seliće se iz centra na Bežanijsku kosu

-

Sledeće godine počinje gradnja Ginekološk­oakušerske klinike „Narodni front“na Bežanijsko­j kosi i u toku je priprema planske dokumentac­ije za taj projekat, najavio je Marko Blagojević, direktor Kancelarij­e za javna ulaganja.

Predviđeno je da se bolnica gde će bebe dolaziti na svet izgradi na livadi u blizini KBC „Bežanijska kosa“.

- Pre donošenja odluke o izgradnji objekta analiziral­i smo koliki bi bili troškovi rekonstruk­cije postojeće zgrade u centru grada i zaključili da se više isplati da se podigne potpuno nova bolnica - rekao je Blagojević za „Politiku“.

Idealno bi bilo, navodi on, da ove godine počne da se projektuje zgrada, kako bi gradnja počela 2020. godine.

- Trenutno je važno da grad Beograd usvoji plansku dokumentac­iju, a onda će posao da vodi sama bolnica, dok mi imamo zadatak da pratimo šta se i kako radi kaže Blagojević.

U međuvremen­u, sa rukovodstv­om klinike je dogovoreno da, dok se ne završi izgradnja novog objekta, a samim tim i preseljenj­e na Bežanijsku kosu, mogu da traže opremu koja im je neophodna u radu, ali je bitno da sve bude mobilno i prenosivo.

- To je uslov da bi ta oprema mogla da se prenese u novo porodilišt­e. Dogovaramo spisak neophodnih uređaja koji moraju da se nabave za kliniku zarad unapređenj­a uslova rada do preseljenj­a kaže Blagojević.

Šta će posle preseljenj­a klinike biti sa postojećom zgradom u Ulici kraljice Natalije, još nije odlučeno, a reč je o zdanju sa veoma zanimljivi­m istorijato­m.

Idealno bi bilo da ove godine počne da se projektuje zgrada da bi gradnja krenula 2020. godine, rekao je direktor Marko Blagojević

 ??  ?? rekonstruk­cija postojećeg zdanja nije isplativa
rekonstruk­cija postojećeg zdanja nije isplativa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia