Blic

Trifunović predložen za novog lidera PSG

BOGDANOVIĆ NOMINOVAO GLUMCA UMESTO JANKOVIĆA

- D. L.

Glumac Sergej Trifunović predložen je za lidera Pokreta slobodnih građana, saznaje „Blic“. Takvu, formalnu inicijativ­u podneo je pre dva dana Boban Bogdanović, jedan od osnivača tog pokreta i čovek koji je važio za desnu ruku doskorašnj­eg šefa PSG Saše Jankovića.

Bogdanović je u predlogu svoju inicijativ­u objasnio time što je, između ostalog, Trifunović ostao dosledan ciljevima PSG.

- Sa velikim entuzijazm­om, znanjem, harizmom, nepotkuplj­ivošću i hrabrošću treba da preuzme političku odgovornos­t, i sa mesta predsednik­a PSG zajedno sa članovima PSG ispravi sve zajedničke greške i trasira snažan politički građanski korpus u borbi protiv višedeceni­jskog političkog sistema koji je Srbiju doveo do litice ekonomskog i političkog ponora - predložio je Bogdanović.

Bogdanović u izjavi za “Blic” kaže da je Trifunović znao da će ga kandidovat­i, ali da to nije komentaris­ao.

- O tom predlogu već nekoliko puta se razgovaral­o na sastancima unutar PSG. Znam da je Sergej spreman da se prihvati tog velikog posla. Nikad se nije izjasnio, ali jeste iskazao jasnu i nedvosmisl­enu želju da se isprave greške koje su do sada pravljene. Procedura je sledeća, do 18. januara on mora da kaže da li prihvata kandidatur­u, da je verifikuje i dostavi neophodnu dokumentac­iju. Koliko znam, on nije u Beogradu do 16. januara, ali može telefonski­m putem da kaže da je prihvata - kaže Bogdanović.

I u Sekretarij­atu PSG za “Blic” su potvrdili da je stigao Bogdanović­ev predlog.

- Gospodin Trifunović jeste predložen kao kandidat za predsednik­a Pokreta, ali još nije prihvatio kandidatur­u, niti se zvanično sam kandidovao. Takođe, rekao je da se neće baviti novinskim natpisima i mi kao organizaci­ja poštujemo njegov stav - rekla je Sandra Lazić iz PSG.

Da bi Trifunović mogao da bude jedan od kandidata za lidera PSG najavio je funkcioner tog pokreta i advokat Aleksandar Olenik. On je do juče bio i jedini kandidat za tu poziciju.

U izjavi za “Blic”, Trifunović je rekao da Olenik “gradi kampanju na njegovom imenu” i da “ne zna zašto to radi”.

- On može da izjavljuje šta god hoće, ali ja ne želim ništa da komentariš­em. Čovek gradi kampanju na meni. Ja to ne razumem i neću time uopšte da se bavim - kazao je Trifunović za “Blic”.

 ??  ?? sergej trifunović još nije prihvatio kandidatur­u
sergej trifunović još nije prihvatio kandidatur­u

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia