Blic

Samo nam je rekla „Svako bi to uradio“

-

Ireninu majku Pavu (76) pronašli smo u Prokuplju. Kako kaže, za ovu vest saznala je od svog sina, jer se skromna Irena time nije hvalila.

- Irena je oduvek bila dobro dete, humana, brižna i poslušna. Sin mi je ispričao da je spasla dete, ona je toliko skromna da se niti hvali niti priča o tome, ponosna sam i na sina i na ćerku, kaže za „Blic“Pava Drobnjak (76).

Ponosna majka kaže da je njena životna misija bila da decu izvede na pravi put, jer ona je rano ostala udovica i morala je sama da se bori da deca izrastu u dobre i časne ljude.

- Bila sam siroče, čuvali su me tetka i teča, i mene su držali strogo, tako sam i ja vaspitaval­a decu. Moj muž je bio mnogo dobar, ali prerano nas je napustio, borila sam se za njih dvoje koliko sam mogla i verujem da sam napravila pravu stvar. Irena nije stroga majka, ima ćerku i sina, unuka mi živi u Teksasu i zove me stalno, a ja idem kod njih svake godine. Irena je igrala lutriju posle rata 1999. i dobila zelenu kartu, bila je malo tamo pa se vratila, a onda je po drugi put otišla i sada vozi autobus. Dobro se snašla. U početku sam se iznenadila otkud ona da vozi, pa ona ovde nije htela ni auto da vozi, a kamoli autobus ili kamion - priča Pava kroz osmeh.

Irenin brat Dejan je iz medija saznao šta se desilo.

- Nas dvoje se čujemo svakog dana, da li vi meni verujete da ona meni nije ispričala šta se desilo. Pitam ja nju: „Pa zašto mi ne kažeš“, a ona meni: „Ma pusti, svako bi to uradio“. Nije što je moja sestra u pitanju, ona je oduvek bila zaštitničk­i nastrojena, humanista, anđeo u ljudskom liku - veli brat.

 ??  ?? ponosna majka pava i brat dejan sa irenom
ponosna majka pava i brat dejan sa irenom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia