Blic

Molimo se da nam sećanje n

SUZE I BOL U PORODICI

-

nenad božović, nebojša radišić

Spremali smo se da proslavimo rođenje unuka, a sad mu sahranjuje­mo i oca i majku, priča porodica Stefana Ilića i Jovane Milenković, koji su poginuli u udesu kada je na njihov “punto” naleteo autobus koji je proklizao na putu pokrivenom snegom.

Saša Milenković, otac nastradale Jovane i povređene Teodore Milenković, kaže da se moli Bogu da njegov unuk preživi.

- Roditelji su mu poginuli, a on ih nije ni video. Spremali smo se da proslavimo rođenje unuka, a u nedelju mu sahranjuje­mo majku, moju stariju ćerku Jovanu - rekao nam je Saša, pokušavaju­ći da čvrstim stavom sakrije veliki bol.

Sašu smo zatekli u svom domu, koji je poprilično udaljen od centra Đunisa, kako sa nekolicino­m ljudi iz sela čisti dvorište od naslaga velikog snega i testeriše drva, ne bi li se pripremio za poslednji ispraćaj ćerke Jovane (26), koja će biti sahranjena u nedelju. U kući neverica da je nema više.

- Dete nije videlo ni oca ni majku. Rekla sam da ga nazovemo Srećko jer je preživeo nesreću. Spasao se i pobegao od smrti. Ne postoji gore niti grđe. Ali njegov otac Stefan je hteo da se zove Vuk - ispričala nam je Jasmina Golubović, rođena sestra Saše Milenković­a.

Zet Stefan Ilić (26), koji je poginuo na licu mesta u sudaru sa autobusom na putu Kruševac - Đunis, vozeći “fijat punto”, živeo je zajedno sa tastom Sašom, suprugom Jovanom, njenom sestrom Teodorom i njihovom bakom Nadeždom. On se iz obližnjeg sela Parunovac pre godinu dana doselio kod njih. Jovana je zatrudnela i čekali su rođenje sina.

- Stefan je radio kao auto-mehaničar. U poslednje vreme je radio na građevini i bavio se sličnim poslovima. Tog dana su krenuli na pregled u bolnicu u Kruševcu jer

STEFAN JE BEBU HTEO DA NAZOVE VUK, ALI SADA PORODICA ŽELI DA MU DA IME SREĆKO. STEFAN I JOVANA KRENULI KOD LEKARA NA KONTROLU JER JE TERMIN POROĐAJA BIO BLIZU

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia