Blic

Čekamo 12 godina da osvojimo i titulu i Kup

ZVEZDAN TERZIĆ, GENERALNI DIREKTOR CRVENO-BELIH JE DA ODE I RODIĆ

- V. Ivanović

pozdravili fudbalere

“Naš je posao da kupujemo jeftino i da prodamo skupo kako bi Zvezda živela, tako da ne treba da čudi eventualni odlazak Degeneka.”

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić na prozivci fudbalera pred nastavak sezone izjavio je da nema opuštanja u ekipi zbog velike prednosti u odnosu na Radnički i Partizan i da su odbrana titule i osvajanje Kupa glavni cilj.

- Ciljevi i očekivanja su isti - pripreme za odbranu titule i da posle 12 godina osvojimo duplu krunu. Nemamo pravo da se opuštamo, bez potcenjiva­nja Radničkog i Partizana znamo da nas očekuje teška borba za titulu. Mi smo igračima preneli da odlazaka na leto neće biti, ko odlazi - otići će na zimu, tako da će Miloš Degenek morati da prelomi. Juče sam razgovarao sa njim, ima fantastičn­u ponudu iz Saudijske Arabije i mislim da će je prihvatiti u narednih

nekoliko dana. Ipak, nikad se ne zna. Dolazak Milunovića je bio znak da će neko od štopera da ode. Radimo planski - rekao je Terzić. Sigurno ostaje i golman Borjan, s tim da će imati viša primanja.

- Milan Borjan i Vujadin Savić sigurno ostaju, o Jirki će odlučiti Milojević, ali mislim da će ostati u Zvezdi. Ima fantastičn­e fizičke predispozi­cije, u klinici kažu da dugo nisu videli takvog sportistu. Neke stvari ćemo rešavati do 26. januara, imamo pet-šest igrača viška, ali rešavaćemo ih u hodu. Naš je posao da kupujemo jeftino i da prodamo skupo kako bi Zvezda živela, tako da ne treba da čudi eventualni odlazak Degeneka posle šest meseci.

Odbijali smo brojne ponude za Marina, Bena, Boaćija i Borjana. Nemamo potrebu da prodajemo, dolazi nam druga rata naplate za Pešića od Arapa. Nadam se da će klub doći u situaciju da igrači odlaze samo zato jer su oni nezadovolj­ni minutažom, a ne iz potrebe.

Verovatno neće biti dolazaka.

- Eventualno ako bude većih odlazaka, može da se desi da dovedemo nekog. Razmišlja se o nekim igračima, postoje spremna rešenja. Biće miran prelazni rok.

On je objasnio i situaciju oko Nenada Krstičića.

- Krstičić je imao opciju otkupa ugovora za 500.000 evra, mi smo želeli da je poništimo i dogovorimo se o saradnji. Bili smo blizu, ali je na kraju prelomio da ode u Grčku - zaključio je Terzić.

EVENTUALNO AKO BUDE VEĆIH ODLAZAKA, MOŽE SE DESITI DA DOVEDEMO NEKOG. BIĆE MIRAN PRELAZNI ROK, KAŽE TERZIĆ

 ??  ?? mitar mrkela, zvezdan terzić, toza mijailović I kule aćimović su
mitar mrkela, zvezdan terzić, toza mijailović I kule aćimović su

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia