Blic

Crvendakić i Jokić najbolji u 2018.

PRAZNIČNI KOKTEL KOŠARKAŠKO­G SAVEZA SRBIJE UZ POZDRAVNI GOVOR PREDRAGA DANILOVIĆA Iskreno zahvaljuje­m svima, našim poslovnim partnerima među kojima je i “Blic”, na velikoj podršci, jer bismo bez njih teško ostvarili dobre rezultate - rekao je prvi čovek n

- Vladan Tegeltija

Košarkaški savez Srbije u sada već tradiciona­lnom izboru proglasio je Aleksandru Crvendakić i Nikolu Jokića za najbolju košarkašic­u i košarkaša 2018. godine, po izboru novinara svih redakcija naše zemlje. Nikola Jokić dobio je 28 glasova, a Bogdan Bogdanović tri. Kod dama, Aleksandra Crvendakić je trijumfova­la sa 22 glasa, dok je Jelena Milovanovi­ć dobila devet.

NBA zvezda iz ekipe Nagetsa se obratila video linkom iz Denvera:

- Žao mi je što nisam u mogućnosti da budem u Beogradu na dodeli. Ova nagrada mi puno znači, jer dugo sam trenirao i odricao se. Nije mala stvar biti najbolji u košarkaško­j zemlji, Srbiji. Pozdrav svima i vidimo se - rekao je Jokić, čiju nagradu je preuzeo njegov otac Branislav, predsednik KK Sombor, koji je zahvalio u ime porodice.

Aleksandra Crvendakić primila je nagradu iz ruku predsednik­a KSS-A Predraga Danilovića.

- Počastvova­na sam i zadovoljna. Individual­ne nagrade su ujedno i timske, jer delimo dobro i loše, moje saigračice i ja, sve oko ekipe, a hvala i porodici koja mi je uvek bila podrška. Srećni praznici, hvala svima koji su glasali za mene i budite uz devojke ove godine na EP u Srbiji - rekla je Crvendakić­eva.

Zoran Petrović, direktor Rajfajzen banke, novi sponzor KSS-A, i Predrag Danilović, predsednik KSS-A, potpisali su ugovor o četvorogod­išnjoj saradnji.

- Iskreno zahvaljuje­m svima, našim poslovnim partnerima među kojima je i “Blic”, na velikoj podršci, jer bismo bez njih teško ostvarili dobre rezultate. Svi mi znamo da rezultat Saveza ne samo košarkaško­g nego i Vaterpolo, Odbojkaško­g i svih drugih zavisi od onih momaka tamo koji će da ubace lopticu u mrežu, bez obzira na to da li mi ovde radili ili ne. Ali naše je da tim ljudima, tim momcima obezbedimo ono što je neophodno da bi došli

u jokićevo ime nagradu je primio njegov otac branislav u situaciju da naprave dobre rezultate, a oni se ostvaruju upravo zbog velike pomoći poslovnih prijatelja Savezu rekao je Danilović.

Specijalne nagrade dobili su mlada ženska reprezenta­cija za srebro na EP, muška juniorska za zlato na EP u Estoniji i zlatni basketaši i juniori u 3x3.

- Godina iza nas je bila uspešna za srpsku košarku iako nismo imali neka velika seniorska takmičenja. Košarkaši su stigli na korak do plasmana na Svetsko prvenstvo u Kini, juniori su postali šampioni Evrope, a devojke do 20 godina vicešampio­nke Evrope. Seniorska reprezenta­cija 3x3 četvrti put je postala prvak sveta, prvi put i Evrope, a juniorska vicešampio­n Evrope. KSS je uspešno odgovrio na velike izazove, pa je uz pohvale FIBA odlično organizova­o domaće utakmice u kvalifikac­ijama za Mundobaske­t, Evropsko prvenstvo za kadete u Novom Sadu. U decembru smo imali tri velika događaja u jednom danu, otvaranje spomenika utemeljiva­čima naše košarke, zatim je u Gradskoj skupštini održan žreb za žensko Evropsko prvenstvo, proslavili smo 70 godina Saveza i 70 godina košarke u Srbiji u Narodnom pozorištu. U 2019. godini očekuje nas organizaci­ja muškog i ženskog Kupa, završnica kvalifikac­ija za SP u Kini u februaru i ono što je najzahtevn­ije u organizaci­ji velikih događaja žensko Evropsko prvenstvo za seniorke u Nišu, Zrenjaninu i Beogradu. Naravno, želim da zahvalim državi Srbiji, Ministarst­vu omladine i sporta i ministru Udovičiću, pokrajini Vojvodina, gradu Novom Sadu, Beogradu, Zrenjaninu, Nišu, Olimpijsko­m komitetu Srbije, na stvarno velikoj pomoći koju nam pružaju sve ovo vreme - poručio je Danilović.

RAJFAJZEN BANKA I KOŠARKAŠKI SAVEZ JUČE SU POTPISALI ČETVROGODI­ŠNJI UGOVOR O SARADNJI

 ??  ?? čeka nas svetsko prvenstvo za košarkaše u kini i evropsko prvenstvo za dame u srbiji: predrag danilović
čeka nas svetsko prvenstvo za košarkaše u kini i evropsko prvenstvo za dame u srbiji: predrag danilović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia