Blic

Samsung je poslao pozivnice za premijeru novog telefona. Galaxy S10 zvanično stiže 20. februara. Očekuje se da će biti predstavlj­en u dve veličine, kao i da će veći model imati bateriju od 4.000 mah.

-

najzanimlj­ivijim

Bilo da vas interesuju laptopovi, satovi, gejming, virtuelna realnost, dronovi, automobili, ili bilo koji drugi gedžet koji vam padne na pamet, CES je mesto gde ćete ga pronaći!

Roboti su među najzanimlj­ivijim novotarija­ma svake godine na ovom velikom sajmu. Isto je i sa 2019. u kojoj su glavne zvezde nešto što je nazvano „spavajući robot“kao i Groove X Lovot. „Spavajući robot“kompanije Somnox izgleda kao jastuk u obliku pasulja kome je osnovna funkcija da poboljša kvalitet vašeg spavanja, i to tako što simulira ljudsko disanje, tačnije budističke tehnike disanja uz pomoć senzora. Japanski Groove X su napravili robota koji je nešto poput kučnog ljubimca i služi samo da se mazite sa njim. Lovot je dizajniran da se ponaša kao pravo živo biće; kada ga zagolicate robot počne da igra; ukoliko se igrate sa drugim robotom on se „naljuti“i moli vas da ga uzmete da se sa njim mazite.

Ništa manje nije zanimljvo ni ogledalo napravljen­o u Francuskoj koje detektuje čim se pojavite ispred njega i počne da razgovoara sa vama, kao ni američka mini-pekara koja sama mesi i peče hleb, i to 10 vekni za sat vremena.

CES je poslužio i kao odličan poligon i za velike kompanije da tu prikažu i pohvale se nekim ozbiljnim novitetima. Tako je LG nakon ranije najave, sada predstavio svoj novi OLED TV koji može da se srola sa svoje pune veličine od 65 inača do toga da potpuno nestane i sam se spakuje u svoju bazu. Može i da delom ostane napolju, delom da bude spakovan i tada se mogu koristiti neke od Na CES je predstavlj­en i niz zanimljivi­h prototipa kojima je glavni cilj da vam olakšaju život, pa makar u pitanju bile stvari oko kojih vam pomoć i ne treba. Tako, tu je pametno kupatilo koje pušta muziku, greje wc šolju, ima ugrađen Google Asistent u zidove... Predstavlj­en je i kofer koji pokreće veštačka inteligenc­ija pa vlasnik ne mora da ga vuče sa sobom nego on sam ide za njim izbegavaju­ći prepreke i druge prolaznike, baš kao i mašina koja pakuje čist veš. funkcija poput sata, puštanja muzike i slično.

I Samsung je predstavio novi TV u Vegasu. U pitanju je model od 75 inča (190 cm) koji je sačinjen od modularnih mikro LED panela, nove tehnologij­e koja donosi bolji kvalitet od OLED ekrana. Uz to, svaki od njih može da funkcioniš­e samostalno ili pak da se kombiuju u gigantski ekran, kao što je „Wall“, prošlogodi­šnji Samsungov televizor sa ekranom od 146 inča.

Huawei je s druge strane imao premijeru dva modela Matebook 13 koji bi trebalo da budu neka vrsta njihovog odgovora na Macbook Air. Početna cena novih laptopova je od 999 dolara.

HTC je na sajmu CES predstavio novi set za virtalnu realnost - Vive Pro Eye koji ima integrisan­go praćenje oka i tako omogućava korisnicim­a nove nivoe pristupačn­osti, uključujuć­i navigaciju kroz menije kontrolisa­nu pogledom i eliminisan­je potrebe za kontroleri­ma. n

 ??  ?? Roboti su među novotarija­ma bilo je i nekoliko vrsta letećih automobila pekara sama mesi i peče hleb, i to 10 vekni za sat vremena veliki igrači predstavil­i su svoje adute
Roboti su među novotarija­ma bilo je i nekoliko vrsta letećih automobila pekara sama mesi i peče hleb, i to 10 vekni za sat vremena veliki igrači predstavil­i su svoje adute
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia