Blic

U seriji smo, možemo da dobijemo Monako

KOŠARKAŠ PARTIZANA MARKO PECARSKI ZA “BLIC” PRODAJI KARTE ZA EVROPKUP

- V. Tegeltija

Francuzi su možda i najbolja ekipa u našoj grupi u Evrokupu, ali mi se nalazimo u dobroj formi i nadamo se trijumfu, rekao je mladi centar.

Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili Krku (87:55) u 15. kolu ABA lige i ponovo su, kao i na meču Evrokupa protiv Albe, odigrali sjajnu odbranu.

Uz granitnu defanzivu crno-belih, koja je potpuno slomila na ovom meču nejake Slovence, utakmicu je obeležilo i snažno zakucavanj­e Bandže Sija, kojim je podigao navijače na noge, kao i velika (iskorišćen­a) minutaža mladog centra crno-belih Marka Pecarskog.

Sin legende Partizana, Miroslava, odigrao je gotovo 20 minuta (19:52) u hali “Aleksandar Nikolić” protiv tima iz Novog Mesta i postigao 10 poena. Do pomenutog košgetersk­og učinka je došao šutirajući 3/4 za dva poena, a po jednom je bio precizan za tri i sa linije slobodnih bacanja. Pritom je imao i četiri skoka, dve asistencij­e i jednu ukradenu loptu.

Posle duela sa Krkom nije krio zadovoljst­vo zbog veoma dobre igre.

- Drago mi je da smo na visokom nivou odigrali celu utakmicu. Nismo se opustili nijednog trenutka. Što se tiče moje partije, trudio sam se da iskoristim minutažu koje sam dobio i opravdam poverenje trenera Andree Trinkijeri­ja. Nastaviću da treniram i nadam se da će biti još dobrih stvari - rekao je za Marko Pecarski

za “Blic”.

Crno-beli posle trijumfa nad Krkom neće imati mnogo vremena za slavlje, pošto ih već sutra (19 sati) čeka meč trećeg kola grupe E Evrpokupa protiv Monaka u hali “Aleksandar Nikolić”.

- Monako je možda i najbolja ekipa u našoj grupi i sigurno neće biti lako. Ali, mi smo u seriji od tri pobede

zaredom, u dobroj smo formi i možemo da očekujemo da dobijemo tu utakmicu - zaključio je mladi centar crno-belih.

Da podsetimo, tim iz Humske posle dva kola Evrokupa imaju polovičan učinak sa po jednom pobedom i porazom, te su izjednačen­i sa Monakom, Albom i Ritasom.

 ??  ?? iskoristio ukazanu šansu: marko pecarski
iskoristio ukazanu šansu: marko pecarski

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia