Blic

Moramo da pobedimo i Brazilce i Korejce!

RUKOMETAŠI NESREĆNO OSTALI BEZ BODA SA RUSIJOM, PA IZGUBILI OD FRANCUSKE Izabranici Nenada Peruničića nemaju izbora u naredna dva meča na Svetkom prvenstvu, pošto moraju da slave kako bi mogli da se nadaju plasmanu u drugu fazu. Danas od 15.30 sati sa “ka

- Milan zarić

Pomešana su osećanja posle prva dva meča na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj koja su odigrala rukometaši Srbije. U prvom kolu protiv Rusije su prikazali poletnu igru sa mnogo kontri i dosta borbenosti, ali im je ipak nedostajal­o smirenosti za trijumf (30:30), dotle protiv Francuza nisu imali previše šanse da i pomisle o eventualno­m iznenađenj­u, pa se svetski prvak na kraju radovao sa 32:21.

Upravo zbog takvog razvoja situacije je došlo do situacije da su naredna dva meča presudna za plasman u narednu fazu. Najpre će “orlovi” na megdan Brazilcima (danas, 15.30), gde im samo pobeda odgovara, dok će isti imperativ imati i protiv Koreje, koja im na megdan izlazi u utorak od 18 sati u Berlinu.

O eventualno­m kiksu niko i ne sme da razmišlja, pošto bi mogao da nas udalji od primarnog cilja, a to je plasman među 12 najboljih ekipa na svetu. Pritom, Rusija je već pobedila Koreju i sada ima dva boda više od Srbije, pa je, pored pobeda na narednim mečevima, bitno i s kojom će se razlikom okončati mečevi.

Svega toga su svesni rukometaši Srbije, kao i činjenice da su protiv Francuza debelo podbacili... Jednostavn­o, odolevali su svetskom šampionu samo u prvih 20 minuta, a onda se sve srušilo.

- Bili smo adekvatan protivnik samo 20 minuta, što je malo protiv takve ekipe kao što je Francuska. Niko od nas nije očekivao bodove, ali je neprihvatl­jivo što nismo pokazali želju i volju. To što smo radili protiv svetskih Izgubili smo glavu protiv Francuza, ne znam zašto. Danas nas čekaju iskusni Brazilci, igraju slično kao „petlovi“, a mi se uzdamo u mladost.

prvaka u najmanju ruku jeste smešno - rekao je Stefan Vujić.

Nenad Peruničić, selektor „orlova“, bio je oštar prema izabranici­ma nakon poraza od Francuske.

- Pričali smo kao odrasli ljudi, zrelo. Niko od nas ne može da kaže „pa dobro, izgubili smo“. Neću tako, bez obzira da li nam je rival olimpijski šampion ili Angola. Neko kaže da lepo igramo, ali šta ja imam od toga? U tri minuta smo izgubili glavu, ali ne znam šta je tome razlog. Danas nas čekaju Brazilci, koji su slični kao Francuzi, samo su individual­no slabiji od svetskih prvaka. Jako su agresivni, igraju sa puno ukrštanja... Imaju igrače sa više od 100 nastupa za reprezenta­ciju, ali mi imamo mladost. Ne odustajem - rekao je Peruničić.

Razvojem situacije na meču protiv Francuske bio je nezadovolj­an i legendarni as Igor Butulija.

- Meč sa Francuskom je pokazao sve ono o čemu sam pričao pre početka šampionata - ambijent u našem rukometu je večiti pesimizam. Loš rad sa mlađim igračima na mentalnom planu, izjave pre takmičenja i bojažljivo­st dovodi do toga da naši igrači ne veruju u svoje sposobnost­i. Protiv “petlova” su urađene korekcije u odbrani u odnosu na meč sa Rusijom i rezultati su se odmah videli. Jako dobro smo igrali prvih 20 minuta, posle čega je rival napravio seriju od 5:0 i od tog trenutka smo postali tim bez koncepta. Lako su se posle toga Francuzi odlepili i održavali prednost - rekao je Butulija za naš list.

Ipak, moraju naši momci da što pre zaborave nesrećno izgubljen bod protiv Rusije i poraz od Francuske, pošto su naredni mečevi ključni.

- Moramo da zaboravimo ove mečeve i da se fokusiramo na duel sa Brazilom. Neophodno je da potvrdimo ulogu favorita i da osvojimo dva boda, koja su nam potrebna ako želimo da se borimo za plasman dalje poručio je Butulija.

NENAD PERUNIČIĆ, SELEKTOR SRBIJE

 ??  ?? francuski rukometaši su uspeli da zaustave stefana vujića
francuski rukometaši su uspeli da zaustave stefana vujića
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia