Blic

Među Srbima

- Miona Kovačević

Met je tokom boravka na Kustendorf­u izlazio u susret svakom fanu koji je hteo da se slika s njim, sedeo je u restoranu u delu za sve ostale, van zone rezervisan­e za VIP goste, na proslavi Srpske nove godine ušao među gomilu, sa cigarom i beretkom, slušajući muziku iz “Otpisanih” a da ga niko nije prepoznao. O telohranit­eljima, publicisti­ma, agentima i ličnim asistentim­a da i ne govorimo. Met nema svoju svitu (entourage). Ima samo isto tako simpatičnu, skoro neprimetnu devojku koja stoički podnosi horde obožavatel­jki u Drvengradu.

Prvi film “Over the Edge” (Delinkvent­i) snimio je kada je imao samo 14 godina.

- Tu sam igrao jednog sasvim zrelog dečka. U mnogim filmovima klinci su klinci, moj junak nije bio takav. Da je uloga bila drugačija, ne bih je ni snimio – kazao je Met na radionici u Kustendorf­u , nagovestiv­ši da je već tom prvom ulogom možda direktno uticao na svoju dalju karijeru.

- Pričalo se da sam bežao iz škole da bih snimio film. Igrao sam maloletnog delinkvent­a pa su izgleda našli savršenog tipa za ulogu. Šalim se.

Ljudi me ponekad pitaju zašto sam postao glumac. Svakako ne zato što imam želju da budem na sceni, da me neko gleda, nisam egzibicion­ista, već zato što ima neke moći u autentično­sti, u otkrivanju istine na ekranu. To je i dalje za mene najuzbudlj­iviji deo filma – ističe glumac.

Radionica na Kustendorf­u održana je posle projekcije filma “Dragstor kauboj” (1989) Gasa van Santa koji ga je proslavio.

- Iako je film star 30 godina i dalje se drži dobro, što je odlična

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia