Blic

Nžije prvo pojačanje Partizana

-

šić, Milan Jevtović, Veljko Simić, Jug Stanojev, Dejan Joveljić, Milan Pavkov, Džonatan Kafu, Ričmond Boaći, Erik Jirka, Miloš Vulić. Posle odlaska standardno­g Miloša Degeneka, za drugo štopersko mesto, pored sigurnog Vujadina Savića, boriće se zimsko pojačanje Nemanja Milunović, koji je najbliži startnoj postavi, ali i Srđan Babić, uz desnog beka Filipa Stojkovića, koji je sve više na ceni na poziciji centralnog defanzivca. Ujedno, iskristali­saće se i najkonkure­ntniji na krilnim pozicijama u timu, gde je zapravo i najveća gužva.

Podsetimo, ekspedicij­a šampiona Srbije se za nastavak sezone sprema u dve faze. Prva će biti od 14. do 23. januara u kiparskom mestu Pafos, kada će akcenat biti na fizičkoj spremi i bez odigravanj­a prijateljs­kih utakmica. Kroz taj prvi filter proći će svi fudbaleri sa spiska, ali za drugi deo priprema očekuje se smanjenje fonda igrača.

Inače, najbolji fudbaler crveno-belih Marko Marin

Partizan ipak neće ostati bez pojačanja u zimskom prelaznom roku, pošto će ofanzivni vezista norveškog Stabeka Musa Nžije potpisati trogodišnj­i ugovor sa crno-belima. Tamnoputi igrač, koji je poreklom iz Gambije, rođen je u Oslu 1995. godine. Najbolje se snalazi na levom krilu, ali može da igra i iza napadača. Prošle sezone odigrao na 15 utakmica za Stabek postigao jedan gol, uz tri asistencij­e.

Seniorsku karijeru započeo je u Valerengi, potom je otišao u Barum, a od 2016. godine član je Stabeka za

odgovarao je na pitanja navijača u emisiji “Zvezdaši pitaju”. Neverovatn­o interesova­nje izazvala je najava na Tviter nalogu crvenobeli­h da se postave pitanja sjajnom nemačkom internacio­nalcu. On je i sam bio oduševljen brojem pitanja koja su stigla i dao je i više nego zanimljive odgovore. Otkrio je kada je prvi put stupio u kontakt sa Crvenom zvezdom, sa koliko godina je zavoleo crvenobele boje, kako se danas oseti kada poseti rodnu Republiku koji je ukupno odigrao 68 mečeva i postigao šest golova. Pa ipak, asistencij­e su mu poseban kvalitet, pošto ih je u dresu Stabeka upisao Marko Marin i štoper reprezenta­cije Srbije Jagoš Vuković dobro se poznaju pošto su 2017. godine zajedno bili u prvom timu atinskih crvenobeli­h

Srpsku, šta bi bio da nije postao fudbaler, kao i sa kojim bivšem saigračem bi voleo da igra u klubu iz Ljutice Bogdana.

- U pitanju je Jagoš Vuković, nekadašnji igrač Zvezde, a sada defanzivac Olimpijako­sa - rekao je Marin.

Uprava šampiona je na potezu.

Ekspedicij­a Crvene zvezde vraća se u Beograd 23, a posle trodnevnog boravka u našem glavnom gradu, od 26. januara do 9. februara boraviće u turskom Beleku gde će imati pet kontrolnih mečeva uoči početka prolećnog dela sezone. U pitanju su utakmice protiv austrijsko­g Vakera (27. januar), Austrije iz Beča (30. januar), Ludogoreca (2. februara), Rabotničko­g (5. februar) i Maribora (8. februar). u 14 navrata.

Promocija prvog pojačanja “parnog valjka” u zimskom prelaznom roku zakazana je za sutra.

 ??  ??
 ??  ?? musa nžije sutra će potpisati ugovor sa crno-belima
musa nžije sutra će potpisati ugovor sa crno-belima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia