Blic

Vučić: Filip Korać fin čovek sa heklerom

PREDSEDNIK SRBIJE O ČOVEKU ZA KOJIM JE RASPISANA POTERNICA

-

Predsednik Aleksandar Vučić u ponedeljak uveče u emisiji na TV „Pink“rekao je da je Filip Korać (38), za kojim je nedavno raspisana crvena poternica, onaj koji je organizova­o dovođenje Hrvata na stadion Partizana.

Krajem prošle sedmice Srbija je za Koraćem raspisala međunarodn­u poternicu, a osumnjičen je za podstrekiv­anje na ubistvo.

- Oni koji su se skinuli goli, od kojih su neki već ubijeni. Ta banda mafijaša i narko-dilera došla je da zavodi red po nalogu Koraća, za kojeg ovi znaju da nije kriv. Što je dovodio te ljude? Da postavi svoju mrežu narko-dilera. Što to radite kada ste pošteni - poručio je predsednik Vučić u emisiji „TV Pink“.

On je ukazao i na to da je „isto tako advokat Borivoje Borojević, inače član stranke Vuka Jeremića, rekao da je Filip Korać nevin i fin čovek“. Advokat Borović je prethodno za medije rekao da „pouzdano zna da državni organi nemaju ni jedan jedini dokaz protiv Koraća, kao i da žali što se Korać u javnosti često pominje u kontekstu kriminala“.

- Nema ko ne zna ko je Korać. Što ne kažete kako mu idu telohranit­elji po gradu. Mi ih hapsimo, pa ih puštaju, iako šetaju sa heklerima. Šta će im hekleri, sve pošteni svet - reagovao je predsednik Vučić.

Prema podacima koje je izneo predsednik Vučić, na teritoriji Srbije 2001. bilo je 215 ubistava, a 2017. svega 72. Nešto lošija, dodao je, bila je prošla godina, kada je bilo 96 ili 97 ubistava. Rekao je da se pravi loša slika, kao što su radili i 90-ih kada je trebalo satanizova­ti Slobodana Miloševića, pa svi znaju za knjigu iz tog doba „Vidimo se u čitulji“.

- A u vreme najvećeg kriminala, između 2001. i 2003, nisu pravili problem od toga, da bi zaštiti svoju vlast- naveo je predsednik Srbije.

„Nema ko ne zna ko je Korać. Njegovi telohranit­elji idu sa heklerima po gradu“, Vučić

 ??  ?? crvena interpolov­a poternica za filipa koraća
crvena interpolov­a poternica za filipa koraća

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia