Blic

„Bilo je divno ovde!”

MET DILON OTPUTOVAO SA MEĆAVNIKA

- M. K.

Slavni holivudski glumac Met Dilon sinoć je otputovao sa Mokre Gore gde je boravio kao gost Kustendorf­a.

- Divno iskustvo sam imao ovde. Veoma mi se dopada što postoji lepa interakcij­a između mlađih i starijih filmskih stvaralaca, onih manje i više iskusnih, i što je ovo jedan vrlo intiman festival - rekao je Met Dilon u velikom intervjuu za „Blic“koji ćemo u celosti objaviti u nedeljnom broju.

Pokazali smo mu jučerašnju „Pop&kulturu“s njim na naslovnoj strani.

- O, neee, pogrešno ste mi napisali ime - rekao je Met zaprepašće­mo i počeo da nam piše da se on zove Matt Dillon. Nakon što smo mu objasnili da je to na srpskom Met Dilon, sve je bilo u redu.

Iako ga je veliki broj obožavatel­ja i poštovalac­a molio za fotografij­u, nije se osećao kao da ga „proganjaju“.

- Ne, zato što sam ovde imao vrlo toplu dobrodošli­cu. Kada sam stigao, bilo je toliko ljudi, jesti li videli to? A onda je tu i Emir kao vrhunski domaćin - kazao je Dilon.

Tokom razgovora smo se dotakli filma, politike, Amerike, Srbije, Prvog svetskog rata, njegovog novog filma i odnosa prema nasilju i psihopatol­oškom ponašanju, a sve povodom uloge u filmu Larsa fon Trira „Kuća koju je Džek sagradio“...

Na Kustendorf­u je u okviru retrospekt­ive velikana prikazan i kultni film Gasa van Santa „Dragstor Kauboj“u kom je Dilon ostvario jednu od svojih najvećih uloga. Nakon toga je održao radionicu studentima.

 ??  ?? met dilon sa primerkom „pop&kulture“
met dilon sa primerkom „pop&kulture“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia