Blic

Samo pobeda dolazi u obzir

Trijumf u Valensiji je ono zbog čega igramo i zbog čega se trudimo. Ceo tim tako razmišlja - istakao je bek crveno-belih.

- JELENA Medić

Košarkaši Zvezde večeras (20.45) u Valensiji igraju meč trećeg kola Evrokupa grupe G u Top 16 fazi. Crvenobeli će na parket dvorane u trećem po veličini gradu u Španiji istrčati predvođeni novim kapitenom. Zbog povreda Branka Lazića i Marka Kešelja, Ognjen Dobrić je bio naredni izbor. Bek Zvezde koji standardno dobro igra prvi put će večeras na teren istrčati kao kapiten.

Objasnivši da mu ne predstavlj­a nikakav pritisak već samo ogroman motiv to što će mu dres krasiti traka, Dobrić je imao i jednu želju:

- Nadam se da ću ostvariti prvu pobedu kao kapiten.

Osim trijumfa, naravno, prvotimci Zvezde ne pomišljaju ni na šta drugo.

- Moramo da budemo koncentris­ani svih 40 minuta, da damo sve od sebe, svaki atom snage. Moramo da uđemo sa energijom u meč, da budemo pametni i da gradimo igru od početka. To je jedini način da se pobedi tako dobra ekipa kakva je Valensija. Prošle sedmice smo izgubili jer smo loše otvorili meč, a u ovom ćemo to da probamo da ispravimo. Pobeda je ono na šta svi idemo, zbog čega igramo i zbog čega se trudimo. Ceo tim tako razmišlja.

Zvezda ove sezone igra dobro. Nema mesta za mnogo zamerki na račun izabranika Milana Tomića, ali ako mora da se skrene pažnja na nešto, onda je to lošija igra na strani.

- Tako se namesti istakao je Dobrić. - Namesti se da odigramo loše, da loše otvorimo utakmicu. Kasnije u toku meča mi dođemo na svoj nivo, ali pad koncentrac­ije koju imamo na početku utakmice, obično nas košta trijumfa. Uvek idemo da bismo pobedili. Ni u jednu utakmicu nismo ušli rasterećen­o.

Ne osećamo pritisak. Ekipa je tako građena da uvek idemo na pobedu. Stratos Perperoglu je saglasan sa rečima kapitena da su pouke iz prošlonede­ljnog poraza od Unikahe usvojene i da je ekipa spremna za brejk koji bi joj odškrinuo vrata ka četvrtfina­lu Evrokupa.

- Naučili smo da moramo da igramo dobro od početka. Ako ne krenemo tako, onda je vrlo teško vratiti se protiv kvalitetni­h ekipa. Naučili smo i da ako igramo dobro i borimo se, možemo da pobedimo bilo koga. Biće teško, ovo nam je četvrto vezano gostovanje. Oni imaju odličan tim, dugu klupu. Posebnu pažnju moramo da obratimo na Bojana Dubljevića koji odlično igra i u reketu, a može da šutne i za tri poena. Moramo da sprečimo njihov kontranapa­d, da krenemo koncentris­ano i borbeno od starta - istakao je Perperoglu.

 ??  ?? Odžo, Čović i dobrić slušaju savete trenera milana tomića Ognjen dobrić na novoj dužnosti u zvezdi
Odžo, Čović i dobrić slušaju savete trenera milana tomića Ognjen dobrić na novoj dužnosti u zvezdi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia