Blic

Jovančić: Nastaviti tamo gde smo stali

Prošla godina nije mogla da prođe bez skandala koji su obeležili naš sport. U glavnim ulogama su uglavnom bili treneri naših klubova, čije je ponašanje mnoge ostavilo u čudu.

- Predrag Đukanović

Fudbalski klub Crvena zvezda je na korak od dovođenja novog značajnog pojačanja. Naime, Aleksa Vukanović, krilni napadač Napretka iz Kruševca i prvi strelac domaće Superlige, vrlo je blizu transfera na „Marakanu“.

Vukanović je u prvom delu sezone na 20 mečeva postigao 12 pogodaka i zabeležio četiri asistencij­e. Ne samo da je ovaj 26-godišnjak bio efikasan, nego i fudbalski atraktivan. Posebno se pamti njegov pogodak protiv Partizana u 13. kolu Superlige (1:1), kada je petom matirao Vladimira Stojkovića.

Njegovim dolaskom bi crveno-beli uvećali konkurenci­ju u napadu, pogotovo što bi Nikola Stojiljkov­ić

Fudbaleri Crvene zvezde u ponedeljak su došli na Pafos, gde su istog dana odradili prvi trening, a i juče su radili pod trenerskom palicom Vladana Milojevića. Strateg tima iz Ljutice Bogdana nije štedeo izabranike, jer je cilj da budu što spremniji za nastavak sezone i borbu za duplu krunu.

- Bitno je da počnemo sa radom posle zimske pauze i da nastavimo tamo gde smo stali, jer smo napravili dobar rezultat u prvom delu. Ostvarili smo uskoro mogao da napusti klub. Milan Pavkov, Ričmond Boaći i Dejan Joveljić će se za minute boriti sa momkom koji je u karijeri nosio dresove i ČSK Čelareva i OFK Bačke.

Podsetimo, već je jedan igrač Napretka prešao na “Marakanu” u ovom prelaznom roku - Miloš Vulić koji je zadužio dres sa brojem sedam, a igra na poziciji centralnog veziste. Uz njega je opremu Zvezde zadužio i defanzivac Nemanja Milunović iz BATE Borisova, te još jedan napadač Dejan Vidić iz Zlatibora. veliku bodovnu prednost u odnosu na konkurente u Superligi, ali opuštanje nije dozvoljeno - rekao je Dušan Jovančić.

Navijači su tokom jeseni bili prezadovol­jni partijama neumornog veziste.

- Drago mi je što sam pokazao da zaslužujem da budem u Zvezdi, a cilj cele ekipe je da u drugom delu sezone zadržimo stečenu bodovnu prednost i da dođemo do duple krune. Čeka nas i podela bodova, tako da ništa još nije rešeno. 17. DECEMBAR Skandalozn­o obraćanje Nenada Lalatovića Posle utakmice u Superligi između Napretka i Radničkog (1:2), u centru pažnje je bio Nenad Lalatović. Strateg Nišlija je i tokom meča imao ispad, jer je srednjim prstom “pozdravlja­o” ložu stadiona u Kruševcu, a na pitanje portparolk­e Kruševljan­a kome je to bilo upućeno, krenula je bujica uvreda Lalatovića. I tu nije bio kraj pošto je situacija dodatno kulminiral­a kada se u raspravu uključio i jedan navijač “čarapana”.

- J... ja tebe u usta, j... ti mater mrtvu, onu seljačku. Pi..., j... ja tebi sve p...! Dođi ovde, p... jedna! Ko je pustio ovog dripca ovde da dođe i mene da vređa. Za mene je konferenci­ja završena. Pustila si da me čovek ovde psuje i vređa. Sram te bilo! - urlao je Lalatović na sav glas. To je bio i poslednji u nizu skandalozn­ih incidenata kojim je zaključena 2018. godina.

U 2018. smo se nagledali i naslušali svega - od uvreda na konferenci­jama za novinare, primitivno­g rečnika, nepromišlj­enih izjava do raznih situacija na terenu. Što se tiče stručnjaka, u glavnim ulogama bili su Milorad Kosanović i Nenad Lalatović, stratezi Napretka i Radničkog, koji nisu birali reči kada su se obraćali medijima i neistomišl­jenicima. Tu su i Boaćijev sporan gol oko kog se Srbija podelila, pretnje Partizana da će istupiti iz Superlige zbog terena prekriveno­g snegom... Posle svega ostaje nada da će 2019. biti mnogo mirnija i da se takve stvari neće ponavljati. Umalo linč u Užicu Fudbaler užičke Slobode Nemanja Knežević sa grupom svojih prijatelja je napravio nezapamćen­i incident pošto je fizički pokušao da se obračuna sa trenerom Milanom Bosancem. Nakon što ga je strateg kaznio zbog nedoličnog ponašanja, najpre ga udaljio sa treninga pa ga izostavio iz protokola za meč sa Novim Pazarom, Knežević je sa grupom ljudi došao da se obračuna sa Bosancem. Policija je sprečila linč, a nakon ovoga klub je otpustio fudbalera, dok je trener, uplašen za bezbednost, podneo ostavku. 23. SEPTEMBAR Boaćijev gol u derbiju

Jedna od najkontrov­erznijih situacija desila se na večitom derbiju, na kom su Partizan i Crvena zvezda remizirali (1:1). Sporan momenat bio je pogodak za izjednačen­je Ričmonda Boaćija u 73. minutu. Crno-beli su poveli u 33. minutu preko Rikarda Gomeša, a centarfor kluba sa “Marakane” je nakon centaršuta iz kornera, glavom uputio loptu ka golu Vladimira Stojkovića, koji ju je imao na ruci.

Ona nije zatresla mrežu, ali je sudija Danilo Grujić na signalizac­iju pomoćnika priznao pogodak, uz obrazložen­je da je lopta prešla liniju.

 ??  ?? nemanja knežević sporan gol boaćija protiv partizana 19. AVGUST uličarski rečnik: nenad lalatović, trener radničkog iz niša
nemanja knežević sporan gol boaćija protiv partizana 19. AVGUST uličarski rečnik: nenad lalatović, trener radničkog iz niša

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia