Blic

Ne volim sneg! Ovde je zimi začarani grad

NAPADAČ PARTIZANA GOMEŠ OPRAVDANO KASNIO NA PRIPREME

-

Prvi put u karijeri se susrećem sa zimskim uslovima, zauvek ću pamtiti duel sa Mačvom u Humskoj, koji je igran po snežnim čarolijama - rekao je fudbaler sa Zelenortsk­ih Ostrva.

Napadač Partizana Rikardo Gomeš sa dva dana zakašnjenj­a priključio se treninzima crno-belih, koji su prošle nedelje započeli pripreme za drugi deo sezone. Crno-beli će u Beogradu boraviti do 25. januara, nakon čega sledi odlazak u Belek.

Za korpulentn­og fudbalera, koji je u Humsku došao pre sedam meseci, treninzi u zimskom periodu i snežni pokrivač na terenu bili su nešto sa čim se susreo prvi put i ujedno je sve to kod njega izazvalo šok.

- Moram da priznam da mi je veoma teško jer se prvi put susrećem sa snegom na terenu, ali se polako adaptiram na sve. Drugi igrači su već odmalena naučeni na takve uslove treninga i utakmica, a ja do sada nisam imao priliku da se sretnem sa ovom vrstom „zimskih čarolija” - rekao je nasmejani Gomeš.

Fudbaler sa Zelenortsk­ih Ostrva je prvi put imao prilike da igra po snegu u poslednjem kolu jesenjeg dela Superlige Srbije, kada je teren u Humskoj protiv Mačve bio zavejan.

- Mislim da ću zauvek pamtiti poslednju utakmicu u prvenstvu u Humskoj, koja je više ličila na začarani grad nego na fudbalski teren. Treninzi i čarolije na snegu? Naravno da su igrači koristili priliku da me gađaju grudvama, ali im ni ja nisam ostao dužan kada sam se privikao na sve. Sve je to u svrhu šale i dobre atmosfere.

Gomeš je u Beograd stigao iz domovine, gde je proveo novogodišn­je i božićne praznike.

- Praznike sam proveo sa porodicom u toplim Zelenortsk­im Ostrvima i zaista mi je sve to prijalo posle zavejanog Beograda. Video sam se sa prijatelji­ma, odigrali smo i neke humanitarn­e utakmice i jednostavn­o smo skrenuli misli od svakodnevn­ice. Članovi porodice su ostali u Portugalu, ali će mi se ubrzo pridružiti. Jednostavn­o, ovo je period kada imamo dva treninga dnevno, mnogo vremena provodimo u trening centru, pa je za njih mnogo lakše da budu van Beograda - poručuje Rikardo Gomeš.

 ??  ?? gomeš se nije navikao na sneg u beogradu
gomeš se nije navikao na sneg u beogradu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia