Blic

Bogdanova čuda sa samo dva promašaja

BOGDANOVIĆ POSTIGAO 18 POENA ZA SAKRAMENTO U POBEDI NAD PORTLANDOM Blejzersim­a je najpre lekciju očitao Nikola Jokić sa Denverom, a onda su im so na ranu dosuli naši Kingsi Bogdanović i Bjelica, za trijumf od 115:107.

-

milan zarić

Košarkaši Portlanda beleže veoma zapažene rezultate u NBA ligi pošto su pre meča sa Sakramento­m bili na četvrtom mestu sa učinkom od 26 pobeda i 18 poraza, ali šta to vredi kada im na crtu izađu Srbi?

Njih je najpre u noći između nedelje i ponedeljka ranio Nikola Jokić, koji je odigrao najbolji meč u sezoni! Koš protivnika je zasuo sa čak 40 poena, te je pokazao da potpuno zaslužuje da se nađe na ol-staru, ali je pokazao našim košarkašim­a iz Sakramenta kako treba igrati protiv Lilarda, Mekoluma, Nurkića i ostalih zvezda ovog kluba.

I Bogdanović i Bjelica su krenuli stopama centra Denvera pošto su nadmudriva­li rivale i na taj način su omogućili “kraljevići­ma” da se raduju. Posebno je Bogdan bio inspirisan pošto je na duelu sa Portlandom samo dva puta bio neprecizan iz igre. Pritom je meč okončao kao drugi strelac ekipe sa 18 poena, do kojih je stigao šutirajući gotovo nepogrešiv­o za dva poena (6/7), dok je dve od ispaljene tri trojke pogodio.

I to nije bilo sve, pošto je reprezenta­tivac Srbije trijumfu “kraljeva” doprineo i sa tri asistencij­e, dva skoka i jednom ukradenom loptom. A Bjelica? Pa, kada je reč o krilnom centru Sakramenta i “orlova”, njegov učinak je mnogo bitniji kada se posmatra igra tima iz Kalifornij­e u defenzivi. Nije bio u napadu uspešan kao što ume jer je imao četiri poena, ali je značajno uticao da se zaustave protivničk­i košarkaši zatvaranje­m reketa, a imao je šest skokova, te po dve asistencij­e i blokade.

Efikasniji u ekipi Sakramenta od Bogdana Bogdanović­a bio je samo Badi Hild, koji je utakmicu okončao sa 19 poena, dok se kod Portlanda istakao Demijan Lilard sa čak 35 koševa, ali nije imao dovoljno raspoložen­ih igrača, pa su samim tim i šanse da se izbegne poraz bile svedene na minimum.

Sakramento je posle ovog trijumfa nastavio da se bori za plej-of Zapadne konferenci­je - nalazi se na desetom mestu sa pobedom manje od osmoplasir­ane Jute, dok je Portland nakon drugog vezanog neuspeha pao na petu poziciju.

 ??  ?? SAKRAMENTO SE BORI ZA PLEJOF ZAPADA - NALAZI SE NA DESETOM MESTU SA POBEDOM MANJE OD OSME JUTE bogdan bogdanović je nastavio da nosi igru sakramenta za pobede koje vode ka plej-ofu
SAKRAMENTO SE BORI ZA PLEJOF ZAPADA - NALAZI SE NA DESETOM MESTU SA POBEDOM MANJE OD OSME JUTE bogdan bogdanović je nastavio da nosi igru sakramenta za pobede koje vode ka plej-ofu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia