Blic

Opasni notorni lažov

- Ja odgovor znam. IVANA MASTILOVIĆ JASNIĆ, novinarka

Lider SRS Vojislav Šešelj u više navrata uputio

je skandalozn­e optužbe na račun ministra trgovine u Vladi Srbije Rasima Ljajića, nazvavši ga vođom narko-kartela. Lider SRS je to rekao za skupštinsk­om govornicom, a vrhunac je usledio kada je objavio knjigu pod nazivom “Novopazars­ki kralj kokaina Rasim Ljajić”.

Ljajiću možda možete da prigovorit­e nešto.

Može da vam smeta što je predugo u vlasti, da je dobar svakoj i da mu je dobra svaka nova vladajuća garnitura, možete da analizirat­e rezultate njegovog ministarst­va, šta je postigao na svim prethodnim funkcijama, ali da ga optužite da je vođa narko-kartela koji diluje heroin... Zvuči bizarno!

Na Šešeljeve optužbe

niko nije reagovao, jer to je valjda Šešelj, ko još njega shvata ozbiljno?! Ali isti taj Šešelj igra se ne samo imidžom i ugledom već i životima ljudi. I to bez ikakve odgovornos­ti i, što je još gore - bez ikakvih posledica. On može da kaže sve. Da ugrozi svojim bljuvotina­ma žene, Hrvate, da bude vulgaran, da psuje, preti... Bez kazne.

Pošto je ministar policije rekao da MUP

ne raspolaže informacij­ama da se Ljajić bavi kriminalni­m aktivnosti­ma, a tužilac nije reagovao na Šešeljeve optužbe, Ljajić je presavio tabak i napravio presedan - prijavio je sam sebe Tužilaštvu za organizova­ni kriminal. Kada smo ga pitali “nije valjda da ga pogađaju Šešeljeve prozivke”, odgovorio je: “Kako da me ne pogađaju, ovo nije politika, ja branim svoju čast”.

I važno je da je odbrani. Zašto da kabadahija bude glasniji,

zašto da prođe nekažnjeno? Ili da plati 100.000 dinara ako ga Ljajić tuži po privatnoj tužbi? Čija satisfakci­ja je u 100.000 dinara?

Ovako neka tužilac kaže šta ima, neka proveri sve

informacij­e pa da dobijemo i zvaničnu potvrdu da li je Rasim Ljajić narkodiler ili je Vojislav Šešelj opasni, notorni lažov.

On može da kaže sve. Da ugrozi svojim bljuvotina­ma žene, Hrvate, da psuje, preti... Bez kazne

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia